Devenit „persona non-grata” la FCSB, Andrei Vlad este apărat de unul dintre cei mai mari portari ai României: „Ce, eu nu am gafat?”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 23.03.2022, 19:44
Devenit „persona non-grata” la FCSB, Andrei Vlad este apărat de unul dintre cei mai mari portari ai României: „Ce, eu nu am gafat?”

Bogdan Lobonț i-a luat apărarea lui Andrei Vlad după ce a fost scos din lot de Gigi Becali la FCSB. Portarul de numai 22 de ani a greșit decisiv la singurul gol al meciului pierdut de echipa roș-albastră în deplasare cu FC Argeș, pe finalul sezonului regulat.

Din acel moment, jucătorul crescut de Universitatea Craiova a fost trecut pe „linie moartă” și nu a mai stat nici măcar pe banca de rezerve la următoarele meciuri. Locul său a fost luat de un alt portar foarte tânăr, Ștefan Târnovanu, care a avut evoluții foarte apreciate.

Bogdan Lobonț a sărit în apărarea lui Andrei Vlad după criticile lui Gigi Becali

Andrei Vlad este însă apărat de Bogdan Lobonț. Fostul portar de la Dinamo, Rapid, Ajax sau AS Roma, dar și al naționalei României, consideră că nu ar trebui ca fotbalistul FCSB-ului să fie tratat în acest mod.

Lobonț a subliniat că nu există portar care să nu comită măcar o greșeală de acest gen. Doar că la aceștia greșelile se cunosc imediat pe tabela de marcaj, în vreme ce la jucătorii ofensivi astfel de probleme sunt trecute mai ușor cu vederea de toată lumea.

Toţi gafăm, ce, eu n-am gafat? La portari se vede mai mult. Dar gafă nu se numeşte şi când un atacant, cu poarta goală, de la 2-3 metri, o dă peste poartă? Greşeli facem toţi… Ce sfat i-aş da lui Andrei Vlad? să muncească în continuare. Munca te răsplăteşte tot timpul”, a spus Bogdan Lobonț.

Lobonț consideră că România stă bine în acest moment la capitolul portari

Totodată, selecționerul naționalei U20 a României nu consideră că echipa națională mare traversează o criză a portarilor, așa cum a spus recent inclusiv Edi Iordănescu. Lobonț este de părere că Florin Niță poate fi în continuare la un nivel foarte bun, chiar dacă nu mai este titular la Sparta Praga. De asemenea, el i-a lăudat pe tinerii portari care se prezintă foarte bine în acest sezon în competițiile interne.

Niţă e un băiat extraordinar, are calităţi extraordinare, poate să facă faţă şi dacă nu e titular la club. Băieţii care sunt în ţară au calităţi extraordinare. Portari sunt, din spate vin portari tineri, Marius Popa, Gyengye, Târnovanu, Andrei Vlad chiar, Horaţiu Modovan”, a mai spus Lobonț.

Bogdan Lobonț a trecut în ultimele luni prin niște momente foarte dificile din postura de selecționer al naționalei U20. El a pierdut la scor meciuri amicale disputate contra Italiei, Germaniei și Angliei. Cu toate acestea, el a găsit puterea de a merge mai departe și de a luat părțile bune din aceste rezultate.

Nu pot să zic că e greu să fii antrenor, pentru că o fac cu pasiune, fac ceea ce-mi place. Da, sunt şi moment dificile, e dificil să gestionezi o înfrângere cu 0-7 contra Italiei, e greu să digeri, te roade. Sunt situaţii care pot fi gestionate şi doar aşa putem să creştem. Eu sunt primul care trebuie să cresc”, a mai spus Bogdan Lobonț.

Gigi Becali a explicat care e situația lui Andrei Vlad: „Sunt supărat când face o chestiune voită!”