Dezastru pentru Simona Halep la revenirea în circuit. Românca a fost eliminată de la Montreal de americanca Danielle Collins

Mihai Rosoiu / 12.08.2021, 07:16
Dezastru pentru Simona Halep la revenirea în circuit. Românca a fost eliminată de la Montreal de americanca Danielle Collins

Drumul Simonei Halep la Montreal s-a încheiat. Jucătoarea de tenis din Constanța a fost eliminată în turul al doilea al turneului din Canada. La capătul unui meci epuizant, românca s-a recunoscut învinsă de canadianca Danielle Collins. Duelul a durat 2 ore și 47 de minute și a consemnat revenirea Simonei în circuitul WTA după accidentarea de la Roma.

Dezastru pentru Simona Halep în duelul cu Danielle Collins

Experiența fostului lider mondial s-a încheiat prematur. Adversara Simonei Halep a reușit să confirme forma bună pe care o traversează și să se impună în fața reprezentantei României. Partida a fost una foarte solicitantă pentru cele două combatante. După ce Halep a câștigat primul set cu 6-2, americanca a revenit și s-a impus în următoarele două manșe. Mai întâi a egalat situația, izbutind să facă 6-4 în 52 de minute.

Apoi, profitând de forma fizică de invidiat Danielle Collins și-a adjudecat și „decisivul” cu același scor. De data aceasta i-au fost necesare o oră și 11 minute pentru a-și asigura prezența în următorul tur al competiției din Canada.

Rezultatul final al confruntării dintre Simona Halep și americanca Danielle Rose Collins a fost 6-2; 4-6; 4-6, iar românca părăsește turneul de la Montreal fără să obțină vreun succes.

Montreal, coșmar pentru jucătoarele din România

Ediția din acest an a turneului de la Montreal a fost cu ghinion pentru cele mai valoroase jucătoare de tenis ale României. Miercuri dimineață, Sorana Cîrstea era eliminată în turul al doilea al competiției. Târgovișteanca a pierdut în fața Viktoriei Azarenka. Tenismena din Belarus s-a impus într-un mod categoric. A câștigat după două seturi scurte, 6-2; 6-2 și a mers în turul al III-lea. Sorana bifase totuși un succes pe tărâm canadian. Reușise să treacă de Alison Riske în primul tur al întrecerii de peste Atlantic.

Din păcate, Simona Halep, numărul 13 mondial, nu a reușit să rămână în competiția desfășurată în aceste zile. Sportiva noastră s-a înclinat în fața americancei Danielle Collins, a 28-a jucătoare a lumii.

Adversara Simonei, în formă maximă

A fost prima confruntare oficială a Simonei Halep după ce pe 12 mai suferea o accidentare cumplită în timpul turneului de la Roma. Ruptura musculară a scos-o total din circuit, chiar dacă românca a mai avut câteva tentative de a reveni. Pe rând, Simona Halep s-a retras de la Roland Garros și Wimbledon, a renunțat la participarea la Olimpiada de la Tokyo.

Adversara constănțencei în turul doi de la Montreal traversează o formă de invidiat, Până la confruntarea cu Simona Halep, Danielle Collins avusese 11 victorii consecutive în circuit, perioadă în care a pierdut trei seturi. De altfel, americanca a câştigat, de curând, turneul de la San Jose, după 6-3, 6-7, 6-1, în finala cu rusoaica Daria Kasatkina