„Cumpăna” Simonei Halep a sosit după luni de așteptare. Când joacă marea noastră campioană în Canada

Moldoveanu Camelia / 11.08.2021, 08:35

Simona Halep se află în fața unui moment important din cariera sa, reîntoarcerea pe teren după accidentarea suferită pe 12 mai. Cea mai bună jucătoare de tenis din România urmează să concureze la Montreal. Contra cui și când joacă în Canada.

Simona Halep o să aibă o adversară dificilă

Pe 12 mai, la Roma, Simona Halep s-a accidentat grav și a stat departe de competițiile de tenis. Ea a încercat să revină de mai multe ori, însă a fost nevoită să renunțe la: Roland Garros, Wimble-don și Jocurile Olimpice. Cea mai bună jucătoare de tenis din România urmează să joace la Rogers Cup, competiția de la Montreal.

Simo o să poată fi văzută iar pe teren pe data de 12 august, de la ora 02:00. Meciul o să fie transmis în direct de către Digi Sport 2. Campioana noastră nu o să aibă deloc o misiune ușoară. Calificată direct în turul 2, din poziția de a 6-a favorită, Halep o să se lupte cu Danielle Rose Collins. Simona Halep a câștigat Openul Canadei în 2016 și 2018. Mai mult, ea este fostă ocupantă a primei poziții din WTA, dar și campioană la Palermo și San Jose.

Danielle Rose Collins se află în acest moment pe locul 28 WTA, cu 10 victorii consecutive. La Montreal a trecut de Jil Teichmann cu scorul de 4-6, 6-1, 6-3 și s-a calificat în runda a doua. Simona și Collins s-au mai întâlnit în 2014, la US Open, meciul fiind câștigat de româncă.

Inevitabilul s-a produs

Pentru Simona începutul de săptămână a adus o veste neplăcută. După ratarea unui număr mare de turnee importante Simona a coborât până pe locul 13 în clasamentul WTA, cu 3.925 de puncte, potrivit ultimei  actualizări de luni. Astfel, românca încheie o perioadă extraordinară de 373 de săptămâni consecutive de prezență în Top 10 mondial.

Simona Halep a ajuns între primele 10 jucătoare ale lumii pe 27 ianuarie 2014. Românca este pe locul 8 all-time în privința longevității în Top 10, din momentul în care a fost publicat primul clasament WTA, în noiembrie 1975.

Da, sunt puţin îngrijorată de această accidentare, deoarece a fost foarte profundă şi este foarte periculos să recidiveze repede dacă ceva nu merge bine în joc. Dar mă simt complet recuperată.

Sunt încrezătoare că mă voi simţi bine, dar trebuie să joc mai întâi un meci înainte să pot spune mai multe. (n.r. – despre un posibil duel cu Bianca Andreescu, în sferturi).
În primul rând, trebuie să pot juca primul meci. Este foarte greu să am vreo aşteptare cu privire la acest turneu. Vreau doar să rămân sănătoasă, ca să pot face tot posibilul pe teren şi să câştig primul joc.

Apoi, dacă se întâmplă asta, mă voi gândi la următorul meci. Sunt aici pentru a vedea cum va rezista corpul meu şi la ce nivel pot juca după această pauză”, a declarat Simona Halep, potrivit lapresse.ca.