Dezastru total pentru Sorana Cîrstea după eșecul din Slovenia. „Coșmarul” Kontaveit nu a iertat-o nici de data aceasta

Moldoveanu Camelia / 20.09.2021, 23:09
Dezastru total pentru Sorana Cîrstea după eșecul din Slovenia. „Coșmarul” Kontaveit nu a iertat-o nici de data aceasta

Sorana Cîrstea nu a reușit să treacă nici de data aceasta de marele ei „coșmar”. Meciul contra sportivei Anett Kontaveit s-a încheiat 4-6, 4-6, la turneul de la Ostrava. Iubita lui Ion Ion Țiriac a luptat cu toate armele pentru a rupe „blestemul”, însă parcursul ei s-a încheiat în primul tur.

Blestem fără sfârșit pentru Sorana Cîrstea

Aripile i s-au frânt Soranei Cîrstea la turneul WTA de la Ostrava chiar din primul tur. Iubita lui Ion Ion Țiriac a pierdut în fața jucătoarei de tenis Anett Kontaveit, scor 4-6, 4-6.

În primul set românca a reușit că câștige primele două puncte, însă adversara sa s-a înfipt foarte bine cu picioarele în pământ. Anett Kontaveit a reușit să capete mai multă forță și a recuperat din diferență imediat. Începutul s-a repetat și în cel de-al doilea set, însă fără succes.

„Coșmar” cu repetiție pentru Sorana Cîrstea. Este pentru a cincea oară când românca pierde în fața acestei adversare, din tot atâtea întâlniri directe. În ciuda acestei înfrângeri, Sorana a urcat patru locuri în clasamentul mondial. În acest moment, iubita lui Ion Ion Țiriac se află pe locul 37 WTA după ce a urcat trei poziții la începutul acestei săptămâni.

Româncele o să lipsească de la Turneul Campioanelor

Turneul Campioanelor este ultima mare confruntare a anului, iar Simona Halep a fost mereu o prezență constantă. Din păcate, acest lucru nu mai apre posibil, cel puțin nu în 2021. Absența îndelungată a făcut-o pe fostul lider mondial să piardă multe puncte în ierarhia WTa și să părăsească Top 10. Parcursul de la US Open a urcat-o pe locul 11, dar Simona încă este departe de a ajunge în primele 8.

Primele patru poziții par deja acontate de liderul mondial Ashleigh Barty, Aryna Sabalenka, Barbora Krejcikova și Karolina Pliskova. Celelalte poziții sunt încă disputate. Mai ales că și prezența pe locul 9 asigură prezența, în acest an. Asta după ce Naomi Osaka a decis să ia pauză de la tenis. Japoneza ocupă locul 5, în acest moment.

Simona are, chiar și așa, o misiune dificilă. Trebuie un parcurs perfect la următoarele turnee la care va participa, în frunte cu Indian Wells, în timp ce jucătoarele clasate mai sus să aibă parte de rezultate slabe.

Dacă Simona Halep se va pregăti, probabil, pentru anul viitor, în schimb „rivala” Sorana Cîrstea poate da lovitura. În clasamentul live, Sorana este câteva poziții mai sus de Simona. Dar chiar și așa, Sorana are și ea o misiune aproape imposibilă de a juca la turneul din noiembrie.