Dezastrul cu Muntenegru scoate la lumină adevărul despre negocierile cu Boloni. De ce îl laudă Victor Pițurcă pe fostul coleg de la Steaua

Robert Zanfir 15.06.2022, 16:29
Dezastrul cu Muntenegru scoate la lumină adevărul despre negocierile cu Boloni. De ce îl laudă Victor Pițurcă pe fostul coleg de la Steaua

Victor Pițurcă (66 de ani) îl laudă pe Ladislau Boloni pentru puterea și inspirația de a refuza oferta lui Răzvan Burleanu. Ex-mijlocașul naționalei a fost unul dintre cei cu care FRF a negociat înaintea de a-l numi pe Edi Iordănescu. Gică Hagi, Răzvan Lucescu sau Dan Petrescu sunt alte trei nume mari aflate pe listă în iarna trecută.

România s-a făcut de râs cu Muntenegru, 0-3, iar obiectivul câștigării grupei este compromis. Mai mult de atât, naționala riscă să retrogradeze la nivelul 3 al Ligii Națiunilor. Fanii au cerut la unison demisia lui Edi Iordănescu și a lui Răzvan Burleanu. Totuși, putem vorbi doar despre vina selecționerului în dezastrul în care se scaldă fotbalul românesc?

Victor Pițurcă îl laudă pe Ladislau Boloni, după ce a refuzat oferta lui Răzvan Burleanu

Înainte să ajungă la soluția Edi Iordănescu, Răzvan Burleanu a încercat mai multe piste. Între acestea, Ladislau Boloni. Fostul selecționer a refuzat, iar unul dintre motive a fost obiectivul intermediar. Câștigarea grupei din Liga Națiunilor.

„Am vorbit cu Boloni, el voia să vină la națională. Voia așa, cam la final de carieră, să antreneze la echipa națională. I-am spus și eu, după acele oferte.

Când îți propun această ofertă înseamnă că nu te vor cu adevărat. I-am spus că a ales bine. El e un antrenor mare. Avea nevoie cam de un an să facă rezultate. Și eu dacă aș veni, mi-ar trebuit patru – cinci meciuri să văd jucătorii, ce pot face cu ei.

Era foarte greu cu acești tineri. Și mie mi-ar fi greu. Sunt slabi, au mofturi, nu joacă la echipa de club”, a declarat Victor Pițurcă, la Pro Arena.

Victor Pițurcă este ultimul antrenor care a calificat naționala la un turneu final. În 2016, rezultatele sale au fost continuate de Anghel Iordănescu, cel care a condus echipa și la turneul final. Tot de numele lui Pițurcă este legată și calificarea din 2008, dar și cea de la Euro 2000. Tricolorii au fost conduși la turneul final din Franța de Emerich Ienei.

Boloni: Niciodată nu m-am izbit de atâtea probleme

Între timp, Ladislau Boloni și-a găsit echipă. A semnat cu Metz, abia retrogradată din Ligue 1. „În cariera mea de antrenor şi jucător am semnat multe contracte. Am stat de vorbă cu mulţi oameni care aparţineau elitei fotbalului european, dar niciodată nu m-am izbit de atâtea probleme.

Pentru mine, ilogice. Atâtea probleme care poate pentru dumneavoastră erau minore. Eu aşa simţeam, că aceste mici probleme care se adăugau, mă deranjau atât de mult încât simţeam că va fi greu să dai totul.

Dacă Boloni vine acasă, Boloni trebuie să reuşească. Ca să reuşeşti, trebuie să dai 150% din timp. Eu aşa cred, că lipsa acestei logici, pur şi simplu, mă împiedica să fac pasul înainte. Atunci au început negocierile. Eu nu am semnat niciodată un contract la care să nu cunosc data sfârşitului”, a declarat Boloni, la acea vreme.

Urmăriți Playsport.ro și pe