EXCLUSIV. Motivele blocajului în negocierile dintre Ladislau Boloni și FRF. Loți vrea contract garantat până în 2026 și acceptă 300.000 euro pe an ori salariu cu 35% mai mare dacă federația insistă pe un angajament doar până în 2024

Justin Gafiuc 11.01.2022, 15:44
EXCLUSIV. Motivele blocajului în negocierile dintre Ladislau Boloni și FRF. Loți vrea contract garantat până în 2026 și acceptă 300.000 euro pe an ori salariu cu 35% mai mare dacă federația insistă pe un angajament doar până în 2024

Situația selecționerului rămâne în continuare în suspans, Ladislau Boloni a plecat pentru câteva zile acasă, la Tg. Mureș, încă nu s-a întors în București, iar FRF fierbe în așteptarea unui răspuns ferm din partea lui. Între timp, dinspre zona negocierilor au respirat câteva detalii care țin într-o cheie fragilă discuțiile cu fostul internațional.

Prin urmare, două ar fi detaliile care lasă încă în suspans tratativele. În primul rând, ar fi opțiunea lui Boloni pentru un contract ferm pe patru ani, în timp ce federația nu vrea să cedeze față de propunerea pe doi ani, cu opțiune automată pentru turneul final Euro 2024 în caz de calificare.

Ar avea 1,2 milioane pe patru ani

Loți ar accepta un salariu de 300.000 de euro net doar dacă ar avea în spate certitudinea unui angajament până în 2026, adică 1,2 milioane de euro pentru întreaga perioadă. Pentru doi ani, cum dorește FRF, ar fi crescut pretențiile la un minimum de 400.000 de euro pe an, ceea ce iese din strategia federală.

În plus, FRF ezită să dea undă verde ideii lui Ladislau Boloni de a aduce în staff specialiști din străinătate.

Discuțiile sunt acum inclusiv pe componența echipei selecționerului, iar sugestiile lui Loți de a coopta oameni de peste hotare nu e tocmai pe gustul federației, fiindcă la mijloc intră nu doar salariul, ci și casă, mașină, eventuale pachete de bilete de avion dus-întors. Iar asta duce la umflarea bugetului”, explică o sursă PlaySport.

”E în contact cu un agent din zona arabă”

Cert e că federația intenționează să încheie afacerea cu selecționerul până la sfârșitul acestei săptămâni, iar tărăgănarea din partea lui Ladislau Boloni, recunoscut drept un tip foarte tipicar și extrem de atent la detalii și la clauzele contractuale, nu vine deloc în întâmpinarea acestui deziderat.

Între timp, pentru Boloni s-ar fi reactivat o pistă în zona arabă, unde a mai lucrat în patru rânduri: Al Jazeera (Emirate, 2007-2008), Al Wahda (Emirate, 2010-2011), Al Khor (Qatar, 2012-2015) și Al Ittihad (Arabia Saudită, 2015). ”Contactele sunt absolut reale, se poartă printr-un agent cu care Loți a mai lucrat cu alte ocazii în acea parte de lume”, spune un apropiat al lui Boloni.

Urmăriți Playsport.ro și pe