Dezastrul pentru Dinamo continuă și la câteva zile după meciul cu FCSB. Nu l-au iertat pe Steliano Filip

Gabriel-Alexandru Ioniță / 15.09.2021, 18:04
Dezastrul pentru Dinamo continuă și la câteva zile după meciul cu FCSB. Nu l-au iertat pe Steliano Filip

Dinamo primește în continuare vești proaste după umilința din meciul cu FCSB. Liga Profesionistă de Fotbal a transmis sancțiunea pe care o primește Steliano Filip după cartonașul roșu primit în prima repriză a meciului de pe Arena Națională.

Steliano Filip și-a aflat pedeapsa după cartonașul roșu primit de la Istvan Kovacs

Astfel, fotbalistul lui Dinamo va fi suspendat pentru următoarele două etape de Liga 1 și va fi nevoit să achite și o amendă în valoare de 2.900 de lei. Asta chiar dacă mai mulți oameni de fotbal și chiar și foști arbitri au explicat că Filip nici măcar nu ar fi trebui eliminat de Istvan Kovacs după intrarea asupra lui Valentin Gheorghe.

Eliminare Steliano Filip (Dinamo 1948 SA); Incidente – În baza art. 63.1.b, raportat la art. 63.2.4.a din RD, se sancţionează jucătorul cu suspendare pentru două jocuri şi penalitate sportivă de 900 lei. În baza art. 67 din RD, se sancţionează jucătorul Steliano Filip cu suspendare pentru două jocuri şi penalitate sportivă de 2.900 lei. În baza art. 45.1 din RD, jucătorul Steliano Filip va executa sancţiunea pentru abaterea cea mai gravă, respectiv două jocuri suspendare şi penalitate sportivă de 2.900 lei”, se arată în comunicatul emis de LPF.

Ambele cluburi au fost amendate pentru comportamentul suporterilor

De asemenea, clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare a primit și o amendă de 10.000 de lei pentru anumite incidente care s-au petrecut în peluza ocupată de fanii dinamoviști. Aceștia au aruncat câteva petarde în fanii FCSB-ului aflați la tribuna a doua.

Iar la finalul primei reprize a fost chiar nevoie de intervenția jandarmilor după ce câțiva suporteri din Peluza Cătălin Hîldan au sărit gardul pentru a „penaliza” un steward care s-a bucurat la golul de 4-0 al celor de la FCSB.

De asemenea, și clubul roș-albastru a primit o amendă de 15.000 de lei. Fanii au aruncat de-a lungul meciului cu mai multe petarde în teren. Iar, după golul 5, chiar și cu o torță în zona portarului dinamovist Mihai Eșanu.

Pe reluările oferite de televiziunile care au transmis meciul, nu s-a putut observa niciun contact în zona picioarelor între Steliano Filip și Valentin Gheorghe. Totuși, este posibil ca fotbalistul lui Dinamo să își fi lovit adversarul cu cotul în zona gâtului.

Acest aspect nu a putut fi sesizat pe reluări. Însă așa și-a motivat Istvan Kovacs decizia după meci în raportul de joc: „Comportare violentă. Şi-a lovit adversarul în zona gâtului-feţei, mingea fiind la o distanţă de aproximativ 4-5 metri de zona impactului”.

Sursă foto: Digi Sport