Dezvăluire de impact. Xavi a refuzat naționala Braziliei ca să revină la Barcelona

Bădulescu Silvian / 13.11.2021, 21:25
Dezvăluire de impact. Xavi a refuzat naționala Braziliei ca să revină la Barcelona

Xavi Hernandez s-a întors la Barcelona. Fostul mijlocaș al catalanilor a venit pe banca tehnică, după ce Ronald Koeman a fost dat afară, iar Sergi Barjuan a fost interimar. Totuși, întoarcerea acestuia pe „Camp Nou” a fost aproape să nu se petreacă.

Xavi, aproape de naționala Braziliei

După cum chiar acesta a declarat la prezentarea oficială, el a fost aproape de a primi un post din partea Federației Braziliene de Fotbal. Inițial, acesta ar fi fost secundul lui Tite, ca mai apoi să devină principal.

Am vorbit cu Federația Braziliană. Ideea era să fiu asistentul lui Tite, ca mai apoi să preiau echipa după Cupa Mondială din Qatar, dar dorința mea a fost să vin la Barcelona”.

Xavi a fost dorit încă de când Laporta a redevenit președintele echipei. Totuși, el nu a vrut să grăbească revenirea în Catalunia, considerând că acesta a fost momentul perfect pentru a veni. Mai apoi, suporterii echipei îl văd pe Xavi drept antrenorul perfect pentru a redresa echipa și pentru a crește următoarea generație. El trebuie să adapteze, în primul rând, echipa să se descurce în noua „eră” post-Messi.

Întrebat de Messi și viitoare transferuri, el a declarat că vrea să se concentreze pe echipe curentă.

Avem jucători care trebuie să fie buni și să facă diferența pe teren. Nu putem să ne mai gândim la jucători care nu mai sunt la noi acum” au fost cuvintele lui.

Planul de redresare al echipei

Xavi și-a luat rolul în primire din prima zi ca antrenor. Acesta a creat un nou set de reguli (10 reguli) pe care fiecare jucător al echipei trebuie să-l respecte, în primul rând pentru disciplină și progres, iar mai apoi, pentru a nu fi amendat. Un set asemănător a fost pus în practică și în perioadele lui Pep Guardiola sau Luis Enrique la echipă.

Nu este vorba de a fi duri cu ei. E o chestiune de ordine, trebuie să ai reguli. Unde au fost reguli, lucrurile au mers bine, unde n-au fost, n-au mers bine. E clar. La început, este important să vorbim despre muncă, valori, respect, atitudine și efort. Dacă nu avem aceste valori, nu avem o echipă. Ne trebuie aceste lucruri, ca după să putem să vorbim de model. Eu cred că cel mai important lucru este ca regulile să primeze, ca mai apoi să decidem cum jucăm. Am avut un profesor foarte bun, în persoana lui Guardiola”.

Barcelona nu este în cea mai bună formă. Echipa este doar pe locul 9 în campionat, la 11 puncte în spatele liderului-surpriză Real Sociedad. Totuși, fanii îl vad pe Xavi drept „reîncarnarea” lui Pep Guardiola, pe când la echipa a fost restabilită succesiunea „cruyffiană”.

Dacă ei mă compară cu Johan și Pep, înseamnă că deja câștig” au fost cuvintele lui.

Primul meci cu Xavi pe banca tehnică va fi chiar derby-ul orașului Barcelona, contra celor de la Espanyol. Partida va avea loc sâmbătă, pe 20 noiembrie, de la ora 22.00.