Se întoarce cel mai galonat fotbalist al planetei la FC Barcelona. Xavi a fost de acord cu revenirea

Bordei Radu 12.11.2021, 19:45
Se întoarce cel mai galonat fotbalist al planetei la FC Barcelona. Xavi a fost de acord cu revenirea

Cel mai galonat fotbalist al planetei se întoarce la clubul la care a cunoscut cele mai mari satisfacții. De abia instalat pe banca celor de la Barcelona, Xavi Hernandez ia primele măsuri la echipă. El a văzut că lucrurile stau destul de rău la echipă, așa că așteaptă întăriri.

În iarnă, însă, Xavi nu trebuie să aștepte mari mutări la echipă. Bugetul va fi unul minuscul, pentru un club de talia Barcelonei. 10 milioane de euro ar fi suma pe care s-ar baza noul antrenor, insuficient pentru a aduce fotbaliști valoroși. De aceea Xavi s-a decis să apeleze la un fost coechipier, care să îl ajute cu experiența lui.

Cel mai galonat fotbalist din istorie, înapoi la Barcelona. Xavi și-a dat acordul

La 38 de ani, Dani Alves este gata de o nouă provocare. Asta, deși brazilianul este fotbalistul cu cele mai multe trofee câștigate din istorie: 45. Ultimul succes a venit în această vară, când Alves a obținut trofeul olimpic, unul din puținele premii care îi lipseau. Pentru legendarul fundaș, titlul mondial a rămas principalul obiectiv, anul viitor, în Qatar.

Ca să îl convingă pe selecționerul Tite să se bazeze pe el, Alves este gata să arate că mai poate juca ușor la nivel înalt. De aceea, revenirea la Barcelona poate să reprezinte o soluție pentru fotbalistul brazilian. Dar și pentru Xavi. Acesta se va putea baza pe un fotbalist valoros, cu experiență, pe un post cu probleme la Barcleona.

„Sunt la dispoziția Barcelonei”. Mesajul trimis de fotbalist către fostul său club

Xavi vrea reconstrucția echipei, dar știe că tinerii au nevoie de exemple alături. Iar Dani Alves este un fotbalist care a avut succes la toate cluburile la care a activat. Este un jucător experimentat, care poate să îi ajute pe colegii lui cu experiența lui vastă. Nici nu ar costa clubul foarte mult, brazilianul este dispus să vină și gratis să lucreze cu fostul său căpitan. Iar Xavi îl așteaptă cu brațele deschise.

Am spus mereu că am plecat pentru că am văzut că lucrurile nu sunt așa cum credeam că ar trebui să fie. Am mai spus că atunci când Barcelona are nevoie de mine și mă vrea, voi fi la dispoziția lor, indiferent de locul în care mă aflu. Afecțiunea, dragostea și respectul meu pentru acest club sunt mult prea mari. Dacă Barcelona crede că are nevoie de mine, trebuie doar să mă sune, a explicat fotbalistul brazilian

Urmăriți Playsport.ro și pe