Dezvăluiri de senzație: Mourinho și Ronaldo, la Barcelona!

Radu Bordei 14.01.2021, 14:07
Dezvăluiri de senzație: Mourinho și Ronaldo, la Barcelona!

Mourinho și Ronaldo au fost aproape de Barcelona! Nu este o glumă, Messi și Ronaldo chiar ar fi putut juca împreună. Fanii Barcelonei și așa au fost răsfățați în ultimul deceniu de prezența argentinianului, unul din cei mai buni jucători din istorie. Dar lucrurile ar fi putut fi și mai bune, pentru că marele lui rival, Cristiano Ronaldo, a fost aproape să îi fie coleg.

Barcelona ar fi arătat total diferit și cine știe cum s-ar fi scris istoria. Mai ales că Jose Mourinho trebuia să vină alături de conaționalul lui.

Mourinho și Ronaldo au fost aproape de Barcelona

Principalul favorit la alegerile de la sfârșitul lunii, Joan Laporta, era președinte când acest lucru era posibil. Totul s-a întâmplat în 2008, în momentul când Barcelona era în căutarea unui antrenor. Atunci Laporta a purtat discuții cu super agentul Jorge Mendez. Acesta l-a propus pe clientul lui, Jose Mourinho, care era cel mai în vogă antrenor în acel moment.

Jose și Pep au lucrat, pe vremuri, la Barcelona

The Special One avea deja o legătură cu Barcelona, pentru care lucrase ca translator înainte să se apuce de antrenorat. Laporta își alesese deja omul. Acesta era Pep Guardiola, care se remarcase la echipa secundă și era pregătit să facă pasul către lotul mare. Laporta se felicită și acum, decizia lui a fost inspirată. Pep Guardiola a transformat Barcelona într-una din cele mai bune echipe din toate timpurile, aproape invicibilă.

Mult mai aproape a fost, însă, Ronaldo, să vină pe Camp Nou.

Barcelona nu și l-a permis pe starul portughez

În 2003, Laporta a avut în față o altă ofertă tentantă. Să cumpere una din marile speranțe ale fotbalului portughez. Crisitano Ronaldo se remarcase la Sporting Lisabona, sub conducerea lui Ladislau Boloni. Atacantul era departe de nivelul pe care l-a atins între timp, dar viteza sa explozivă și tehnica deosebită îl recomandau deja ca un fotbalist de mare viitor.

Cum Barcelona este mereu în căutarea tinerelor talente, Laporta era tentat de a-l achiziționa pe portughez. Jucătorul era și în vizorul celor de la Manchester United. Sir Alex Fergusson îl dorea neaapărat pe tânărul fotbalist pe Old Trafford. Totuși Mendez era dispus să îl convingă pe Ronaldo să vină pe Camp Nou, la un preț mai mic.

Din păcate, Laporta nu a găsit resursele necesare și Ronaldo a mers la United, pentru 18 milioane de euro, o sumă mare în acea perioadă. Și acolo a explodat și a devenit fotbalistul din ziua de azi.

Fanii Barcelonei au ratat șansa de a-i vedea pe cei mai buni jucători din această generație împreună, dar speră ca Laporta să rezolve problemele grave pe care le are clubul în acest moment.

Urmăriți Playsport.ro și pe