Dezvăluiri explozive ale lui Adrian Mutu în Gazzetta dello Sport: „Am refuzat Roma chiar dacă m-a sunat Francesco Totti”

Olteanu Ștefan / 24.05.2022, 15:17
Dezvăluiri explozive ale lui Adrian Mutu în Gazzetta dello Sport: „Am refuzat Roma chiar dacă m-a sunat Francesco Totti”

Adrian Mutu (43 de ani) le-a oferit un amplu interviu italienilor de la Gazzetta dello Sport și nu s-a ferit să vină cu dezvăluiri explozive. „Briliantul” a vorbit despre perioada de glorie pe care a petrecut-o în tricoul lui Fiorentina, despre cariera de antrenor pe care o are în față, dar și despre meciul de retragere pe care îl va organiza în mai puțin de trei săptămâni, la Cluj-Napoca.

Adrian Mutu putea fi coleg de atac cu legendarul Francesco Totti, dar a refuzat oferta venită de la AS Roma. Dezvăluiri explozive în Gazzetta dello Sport

Contactat de jurnalistul Luca Bianchin de la Gazzetta dello Sport, Adrian Mutu le-a vorbit italienilor într-un interviu inedit și a făcut câteva dezvăluiri explozive.

Într-una dintre cele mai bune perioade ale carierei de fotbalist, când impresiona în tricoul lui Fiorentina și se alegea cu supranumele de „Il Fenomeno”, Adrian Mutu a fost sunat personal de Francesco Totti. Legenda clubului AS Roma nu l-a contactat doar pentru un salut, ci pentru a-l convinge să îi devină coechipier în atacul echipei de pe Olimpico. Adrian Mutu a surprins la acel moment și l-a refuzat pe căpitanul romanilor, deoarece își dorea să continue la Florența.

Da, m-a sunat Totti. L-am refuzat, dar am rămas prieteni”, a declarat Mutu, potrivit sursei menționate.

Episodul respectiv a avut loc în 2008, când Mutu se pregătea deja pentru al treilea sezon alături de Fiorentina. În tricoul formației „viola”, Mutu a evoluat în intervalul 2006 – 2011.
69 de goluri și 27 de pase decisive a reușit Mutu la Fiorentina, în 142 de meciuri jucate.

Golurile lui Mutu din sezonul 2007 – 2008, care l-au impresionat inclusiv pe Totti:

Fiorentina rămâne în continuare în inima lui Adrian Mutu. „Ar fi un vis să revin ca antrenor”

Adrian Mutu își dorește ca într-o bună zi să revină la Florența din postura de antrenor, dar e conștient că mai are mult de muncă până să ajungă la acel punct al noii cariere.

Să revin la Fiorentina ca antrenor ar fi un vis. Florența a rămas în inima mea.

Când eram mai tânăr, îmi notam toate antrenamentele pe care le făceam. Le-am păstrat și acum îmi sunt de folos. Nu am propriul meu stil în ceea ce privește antrenoratul pentru că eu cred că trebuie să te afli la o echipă mare ca să ți-l poți impune. Ideile costă bani.

La un club mic trebuie să te adaptezi și am principiile mele – echipa trebuie să reacționeze mereu, să facă pressing imedat după ce pierde mingea. E mai ușor să te aperi sus decât jos”, a mai declarat „Briliantul”.

Din postura de antrenor principal, Mutu le-a pregătit pe FC Voluntari, Al Wahda Reserve, România U21, FC U Craiova și din martie se află pe banca Rapidului.

După meciul de retragere, Mutu are în plan să își lanseze o carte

Mutu și-a agățat ghetele în cui în iulie 2016, adică acum aproape 6 ani de zile. Cu toate acestea, „Briliantul” nu a avut parte de un meci de retragere. Astfel, pe 12 iunie, în cadrul Sports Festival de la Cluj-Napoca, Mutu va avea parte de un eveniment special. Meciul său de retragere se va disputa între Team Romania și World Stars.

După acest meci, Adrian Mutu are în plan să își lanseze și o carte autobiografică, pe modelul superstarurilor din fotbalul mondial:

Urmează meciul meu de retragere, chiar dacă nu mai joc de șase ani. Îl voi face la Cluj, pe 12 iunie. I-am invitat pe Del Piero, Cannavaro, Totti, Pirlo, Gattuso. Apoi va urma o carte, o biografie. Eu voi spune, altcineva o va scrie. Dacă eram așa bun la scris, aș fi furat postul cuiva de la Gazzetta!”, a glumit Mutu.

La Sports Festival va participa și Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep: „Voi fi acolo”.