EXCLUSIV. Mutu, la primul scandal cu galeria Rapidului. „Noi suntem huligani, ori ești cu noi, ori pleci”. Fanaticii giuleșteni, deranjați că antrenorul nu înjură rivalele. „Și Dan Petrescu a pupat steagul”

Cătălin Mureșanu / 11.05.2022, 15:38

 

  • La finalul meciului cu FCU Craiova, deranjat că Adrian Mutu a refuzat, din nou, să înjure rivalele Rapidului alături de ultrași, Liviu Ungurean, liderul galeriei giuleștene, l-a taxat pe „Briliant”; 
  • Adrian Mutu a răspuns și, după intevenția lui Cristi Săpunaru, tensiunea a fost amortizată; 
  • Contactat de PlaySport.ro, șeful tifoseriei din Giulești spune că… „Mutu e fratele nostru, însă, dacă o să-i cerem cum trebuie, o să facă și asta”. 

Prima înfrângere a lui Adrian Mutu la Rapid, 2-3 în fața rivalilor de la FCU Craiova, a adus și prima contră între antrenor și peluza giuleșteană. La finalul meciului disputat luni, în momentul în care echipa și staff-ul gazdelor au mers la galerie pentru a-i saluta pe ultrași, între Liviu Ungurean, alias Bocciu, liderul tifosilor alb- vișinii și „Briliant” a avut loc un episod încărcat cu replici mai puțin prietenești.

Mutu refuză constant să înjure adversarele Rapidului. Unii dintre fani sunt iritați de atitudinea „Briliantului”

Ca de fiecare dată după ultimul fluier al arbitrului, jucătorii și antrenorii au cântat alături de suporteri și, tot ca de fiecare dată, în repertoriu au intrat și trivialitățile la adresa rivalilor de la Steaua, Dinamo și Craiova. Așa cum a procedat și în alte cazuri, Adrian Mutu a refuzat să înjure alături de galerie, moment în care liderul peluzei, care până acum i-a respectat reținerea tehnicianului în vârstă de 43 de ani, a izbucnit. La microfon, „Bocciu” l-a luat în colimator pe antrenor: „Mutule! Noi suntem huligani, ori ești cu noi, ori pleci!”. Replica ultrasului se pare că l-a deranjat pe fostul dinamovist, cel care a răspuns. Spiritele au fost liniștite de Cristi Săpunaru, cel care a intervenit imediat și a aplanat prelungirea acestui conflict care ar fi putut să escaladeze.

„Să se ducă înapoi la Dinamo sau unde vrea el, la noi la echipă și Dan Petrescu a pupat steagul. Mi-a plăcut că l-ai luat la rost aseară, tot respectul” 

Episodul de după meciul cu Craiova a fost sesizat de fani și pe pagina de facebook a lui Liviu Ungurean, acolo unde suporterii care au asistat la scenă au lăsat mai multe comentarii. 

Florin Serdaru, un fan giuleștean, i-a transmis lui „Bocciu” un mesaj prin care i-a lăudat atitudinea: „Urât gestul lui Mutu. Dar mi-a plăcut ce i-ai spus la finalul meciului”. 

Un alt fan, curios, a întrebat ce s-a întâmplat. „I-a spus Liviu să lase diplomația. Aici este Rapid, ori ești cu noi, ori pleci! Bine, eu ți-am relatat întâmplarea pe scurt…”. 

Dacă la acest dialog, Liviu Ungurean nu a răspuns, un alt suporter care a sesizat incidentul cu Mutu i s-a adresat șefului galeriei rapidiste: „Bocciule, ce comenta Mutu? Dacă nu-i convine, să plece, să ne lase… Ce vrea acum? Să-i facem statuie?”. Fără să dezvolte conflictul, Ungurean a răspuns scurt: „și el supărat”. 

Atitudinea lui Mutu, care refuză să înjure rivalele Rapidului alături de suporteri, pare că-i irită pe din ce în ce mai mulți fanatici de-ai Giuleștiului și, dacă până acum, rezultatele l-au protejat pe „Briliant”, prima înfrângere subliniază această nemulțumire. 

Astfel, un alt fan care scrie pe pagina lui Ungurean este dezamăgit de atitudinea antrenorului. „Ce facem cu Mutu ăsta, că nu vrea să cânte cu noi la final de meci, mereu vine cu mâinile în buzunar, să se ducă înapoi la Dinamo sau unde vrea el, la noi la echipă și Dan Petrescu a pupat steagul și toți care au venit, Mutu este mai cu moț? Mi-a plăcut că l-ai luat la rost aseară, tot respectul”. 

„Mutu e fratele nostru. Nu i-am spus așa. Dacă o să-i cerem lui Mutu așa cum trebuie, o s-o facă” 

Contactat de PlaySport.ro, Liviu Ungurean și-a menținut tonul și nu a dorit să escaladeze contra de la distanță pe care a avut-o cu Adi Mutu la finalul meciului cu FCU Craiova 1948. 

„La înfrângeri e supărare și mai sunt și chestii de-astea. Însă nu este nicio problemă cu Mutu, el e fratele nostru și-l susținem. Stadionul nu e biserică, se mai înjură, însă el vine mereu, ne salută… . Dacă o să-i cerem așa cum trebuie, o s-o facă, însă acest eveniment nu trebuie luat în serios, nu e cazul. Repet, la înfrângeri, la supărare, mai apar astfel de chestiuni, însă nu i-am spus așa”, a declarat Liviu Ungurean pentru PlaySport.ro. 

Edi Stăncioiu, interzis în Giulești 

Încă din prima zi a mandatului său la Rapid, Adrian Mutu a cunoscut puterea cuvântului ultrașilor în club. Atunci, Edi Stăncioiu, pe care „Briliantul” dorea să-l coopteze în staff-ul său în poziția de antrenor cu portarii, a fost interzis chiar de galerie. Un desant de 30 de suporteri a mers la antrenamentul echipei, fanii s-au făcut înțeleși și Mutu și-a început mandatul cu un compromis.  A căutat un alt antrenor cu portarii.