Dezvăluiri fabuloase ale lui Bendeac: ”Eram talentat la fotbal. Eram un fel de Claudiu Răducanu, dar mai și vorbeam”. Ce echipă a antrenat

Moldoveanu Camelia / 20.04.2021, 18:13
Dezvăluiri fabuloase ale lui Bendeac: ”Eram talentat la fotbal. Eram un fel de Claudiu Răducanu, dar mai și vorbeam”. Ce echipă a antrenat

„Prima dată am vrut să mă fac antrenor” așa sună una dintre mărturisirile lui Mihai Bendeac. Dar a început prin a juca fotbal, iar astăzi poate spune că era un fel de Claudiu Răducanu. Bineînțeles cu câteva diferențe evidente.

Prima „profesie” a lui Bendeac a fost de antrenor

Mihai Bendeac s-a visat: fotbalist, antrenor, ziarist sportiv
Mihai Bendeac s-a visat: fotbalist, antrenor, ziarist sportiv

Mihai Bendeac a povestit în cartea sa perioada în care își căuta o profesie. Încă se afla în liceu atunci când i-a venit ideea să devină antrenor. N-a stat prea mult pe gânduri și a început să-și construiască o carieră în asta.

Mi-am cumpărat niște cărți de tactică fotbalistică, dintre care cea mai importantă mi se părea mie una scrisă de Jackie Ionescu.”, scrie Mihai în cartea sa „Jurnalul unui Burlac. Conversații cu mama”

A reușit să convingă băieții, cu care se mai juca fotbal din când în când, să poarte niște tricouri vechi, croșetate și cu mânecă scurtă. I-a „convocat” la echipa sa, cu alte cuvinte. Vizavi de blocul unde locuia în copilărie, Bendeac a reușit să-și înceapă prima carieră, cea de antrenor.

Filozofia de antrenor de maidan, așa cum mărturisește chiar actorul, era simplă. Din ce mai citise și mai jucase a reușit să ajungă la următoarea concluzie:

Cel mai prost din punct de vedere tehnic stă în poartă (preferabil un gras), ăia mai mici de vârstă și mai proști stau în apărare și șmecherii în atac”, mai scrie acesta în carte.

„Mi-am luat rolul de Guardiola foarte în serios”

Se pare că Mihai a reușit să fie „Guardiola” doar trei zile. Atât a durat perioada în care echipa a renunțat să joace după regulile impuse de „antrenorul” dintre blocuri.

„În fotbalul de cartier existau două reguli: era fault când locul impactului sângera, se umfla sau se învinețea imediat și în cazul în care mingea se lovea de un copac, iar cineva striga: Natură!. Și meciul continua. Ce vremuri…”

Pentru că regulile erau mult prea dure pentru fotbalul dintre blocuri, Mihai a fost dat afară de proprii jucători. Bineînțeles că a contat și faptul că echipa sa a pierdut cu 12-0. Asta nu l-a îndepărtat prea mult de fotbal deoarece a continua să joace și să viseze la profesia cu numărul doi. După antrenor, Bendeac a vrut să se facă ziarist sportiv.

„Eram un fel de Claudiu Răducanu, dar mai și vorbeam”

Invitat în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, Mihai Bendeac a povestit și despre cariera sa de fotbalist. Scurtă, dar intensă. Actorul a mărturisit că era talentat și ca jucător, nu doar ca antrenor. Ba mai mult, este de părere că era un fel de Claudiu Răducanu, doar că actorul mai și vorbea.

Eram talentat la fotbal. Eram un fel de Claudiu Răducanu, dar mai și vorbeam”

Și această carieră s-a sfârșit relativ devreme, deoarece Mihai s-a accidentat la picior și a renunțat.

Dacă ne luăm după „sortarea” jucătorilor pe care o prezintă actorul în cartea sa, el era destul de talentat deoarece a fost fundaș. Ulterior, până să se accidenteze, el a activat „printre blocuri” și ca vârf de atac.