Dezvăluiri senzaționale ale lui Ion Țiriac: ”Facem Academia Țiriac-Năstase și sala Nadia!”. Unde vor fi construite și cine dă banii

Gabriel-Alexandru Ioniță / 25.06.2021, 21:05
Dezvăluiri senzaționale ale lui Ion Țiriac: ”Facem Academia Țiriac-Năstase și sala Nadia!”. Unde vor fi construite și cine dă banii

Dezvăluiri senzaționale ale lui Ion Țiriac. Fostul mare jucător de tenis a dezvăluit planurile mărețe pe care le are la Otopeni, acolo unde a construit deja un patinoar la cele mai ridicate standarde. Ajuns la 82 de ani, omul de afaceri a spus că are de gând să construiască un complex sportiv unic în România.

Dezvăluiri senzaționale ale lui Ion Țiriac: ”Facem Academia Țiriac-Năstase și sala Nadia!”. Unde vor fi construite și cine dă banii

Complexul ar urma să fie format dintr-o academie de tenis, ce ar fi numită Academia Țiriac-Năstase, o sală ultramodernă de gimnastică care va purta cel mai probabil numele Nadiei Comăneci, un bazin de înot și un stadion de fotbal. Ion Țiriac a explicat că toate acestea vor fi construite din bani donați de anumite fundații, printre care și fundația sa.

Este acest proiect enorm de la Otopeni, poate prea frumos ca să fie adevărat. Lângă patinoarul care deja e, trebuie să vedem piscină olimpică, care e deja aprobată. Va fi doar pentru tineret!

Trebuie să facem Academia Țiriac-Năstase, pentru că dispare și tenisul complet, cum a dispărut și gimnastica. Puneți în ghilimele ce spun, asta se va întâmpla! Va fi făcută și sala Nadiei, o sală adevărată de gimnastică. După care trebuie făcut un stadion.

E un proiect mult prea frumos. Se pare că, vorbind cu ministrul Dezvoltării, pleacă urechea la treaba asta. Fundația a dat deja 50 de milioane de euro. E ceva pentru caritate, nu face nimeni bani din treaba asta”, a spus Țiriac pentru gsp.ro.

Ion Țiriac, nemulțumit după meciurile organizate de România la EURO 2020

Totodată, omul de afaceri a vorbit și despre faptul că România a organizat pentru prima dată în istorie meciuri la un turneu final de Campionat European. Țiriac s-a arătat deranjat de faptul că nu se acordă suficientă atenție dezvoltării fotbalului juvenil. El a explicat că investițiile în infrastructură sunt în zadar dacă ea nu este folosită în folosul copiilor care vor să se apuce de fotbal.

Am făcut stadioane de fotbal pentru Campionatul European. Ce facem, ne furăm căciula? Care Campionat European? Din păcate, noi nu ne-am calificat, ăsta e fotbalul din ziua de azi. Văzând treburile acestea, cine joacă pe stadioanele ăstea și ne foarte mândrim cu ele?

Dar lasă și copiii undeva! Copiii și sportul s-au transformat. Un copil, dacă la opt ani de zile nu e dedicat unui sport, e prea târziu. De la grădiniță trebuie să înceapă să-i placă ceva”, a mai spus Ion Țiriac sursei citate.