Dezvăluirile primarului din Clinceni. „Ionuț Chirilă s-a angajat să aducă 700.000 de euro, așa a fost înțelegerea când l-am numit antrenor. Le-a cerut jucătorilor să-și plătească biletul de avion la Cluj!

Cătălin Mureșanu / 02.12.2021, 12:52
Dezvăluirile primarului din Clinceni. „Ionuț Chirilă s-a angajat să aducă 700.000 de euro, așa a fost înțelegerea când l-am numit antrenor. Le-a cerut jucătorilor să-și plătească biletul de avion la Cluj!
  • În exclusivitate pentru PlaySport.ro, primarul din Clinceni, Adrian Budeanu, vorbește despre conflictul cu Ionuț Chirilă, antrenorul Academicii căruia conducerea clubului i-a propus reziliera contractului. Tehnicianul refuză să semneze și își cere banii pentru toată perioada contractuală, două sezoane;
  • Edilul dezvăluie un episod halucinant. Chirilă le-ar fi propus jucătorilor săi să își plătească singuri biletul de avion pentru a face deplasarea la Cluj pe calea aerului, nu cu autocarul, așa cum a hotărât conducerea;
  • Adrian Budeanu a mai spus că l-a ales pe Ionuț Chirilă antrenor după ce acesta s-a angajat să aducă 700.000 de euro investiție în club.
  • Tehnicianul a obținut un împrumut de 150.000 de euro, bani pe care clubul i-a restituit din ultima tranșă a drepturilor tv;
    Primarul din Clinceni a declarat că, în acest moment, un alt om de afaceri dorește să investească la formația ilfoveană, persoană care nu vrea să colaboreze cu Ionuț Chirilă.

Dezvăluirile primarului din Clinceni despre Ionuț Chirilă

Care este situația domnului Ionuț Chirilă, mai este antrenorul echipei?

În acte, încă, domnul Chirilă este antrenorul echipei. Dânsului i s-a promis rezilierea, a refuzat-o și solicită plata salariului pe toată perioada contractuală, două sezoane. Mai pe scurt, domnul Chirilă vrea câștige niște bani de la o echipă care nu are absolut nimic. Putem să-l suspendem, avem un regulament de ordine interioară pe care l-a încălcat prin nenumăratele declarații din presă sau după ce nu a respectat ceea ce a trasat președintele clubului în legătură cu deplasarea de la Cluj.

Vă referiți la episodul în care antrenorul a mers cu avionul și echipa cu autocarul?

Exact. Conducerea a luat decizia ca această deplasare să se facă pe șosea, cu autocarul, pentru că atât ne permitem, asta e situația, însă domnul Chirilă le-a transmis jucătorilor să-și plătească din buzunarul lor biletul de avion. A încălcat hotărârea clubului. Fotbaliștii au refuzat, e și normal, iar dânsul a mers cu avionul, iar echipa cu autocarul.

A spus că a ales avionul și pentru că avea unele întâlniri cu anumiți investitori …

Să lămurim și această situație. Domnul Chirilă, în momentul în care am avut înțelegerea, s-a angajat să găsească investitori și să aducă 700.000 de euro, acesta a fost și motivul pentru care l-am ales. Îmi este foarte greu să cred că cineva din Cluj este interesat să investească la Clinceni, să fim serioși!

„Suntem într-o situație cruntă”

Cum? Criteriul sportiv nu a contat, l-ați numit, totuși, antrenor?

Noi am fost și suntem într-o situație cruntă, riscăm să nu terminăm campionatul, aceasta este marea problemă. Ionuț Chirilă s-a angajat să aducă 700.000 de euro, asta a fost înțelegerea. Nu i-a adus, în acest moment există o altă persoană care a venit, vrea să devină acționar, iar acest domn și-a adus echipa lui, nu vrea să lucreze cu Ionuț Chirilă. E normal și cred că e de minim bun – simț ca dânsul să înțeleagă care este interesul clubului și să plece, să nu facă rău, mai ales că am avut o înțelegere clară, scrisă.

Colegii de la Fanatik.ro scriu că domnul Chirilă a plătit 150.000 de euro din buzunarul dânsului și, în acest moment, are de recuperat acești bani

Nu, un apropiat de-ai dânsului a făcut acest lucru și, între timp, când a intrat tranșa din drepturile tv, suma i-a fost restituită direct de Liga Profesionistă de Fotbal.

Nu vine Adrian Ilie

Ce urmează pentru Clinceni?

Am spus, există acest domn care vrea să preia acționariatul, nu pot să spun despre cine e vorba, nu am primit acceptul, vine cu oamenii lui, este vorba de Sabin Ilie și Augustin Călin, plus Flavius Stoican antrenor.

Este vorba de domnul Nicolae Sarcină?

Nu! Nici Sarcină, nici Adrian Ilie. Am văzut ce s-a scris. Eu îmi doresc să putem rezista, să aibă intenții bune, așa cum am crezut că are și Ionuț Chirilă, însă nu s-a ținut de cuvântul dat și semnat. Am spus-o și o s-o repet, primăria nu are bani pentru a susține echipa.