Dialog inedit între Nadia Comăneci și Nicole Kidman. VIDEO

Ștefănescu Dragoș 07.10.2021, 13:13
Dialog inedit între Nadia Comăneci și Nicole Kidman. VIDEO

Nadia Comăneci este una dintre cele mai respectate sportive ale lumii. Performanțele excepționale i-au adus recunoașterea mondială, devenind o adevărată legendă a sportului. Un dialog inedit între Nadia Comăneci și Nicole Kidman, ne arată respectul imens de care se bucură marea noastră campioană.

Dialog inedit între Nadia Comăneci și Nicole Kidman

Nadia Comăneci este una dintre sportivele de legendă ale sportului mondial. Evenimentul care a consacrat-o definitiv pe marea noastră gimnastă a fost Olimpiada de la Montreal, din 1976. Nadia a obținut atunci nu mai puțin de șapte note de zece pentru evoluțiile ei perfecte.

Stabilită de foarte mul timp în Statetel Unite ale Americii, Nadia Comăneci este o prezență obișnuită în cercurile marilor vedete de la Hollywood. De curând, marea noastră campioană a fost protagonista unui dialog inedit cu actrița Nicole Kidman. Actrița este una dintre marile vedete hollywoodiene reușind pe parcursul carierei să cucerească un Oscar și 5 Globuri de Aur.

Actrița i-a dezvăluit Nadiei, faptul că este o admiratoare a gimnasticii și a tenisului. Kidman a povestit că fetele ei practică gimnastica, iar ea este o mare fană a Nadiei. Legendara gimnastă a dezvăluit la rândul ei că nu se aștepta să primească nota 10 pentru exercițiul ei, la Montreal, chiar dacă-l făcuse de multe ori. Nicole Kidman a explicat că în actorie perfecțiunea nu există așa cum se întâmplă în gimastică unde arbitri decid notele sportivilor. Actrița a făcut câteva referiri la dificultatea exercițiilor din gimnastică pe care ea nici nu-și poate imagina să le facă. Kidman a dorit să o felicite pe Nadia pentru faptul că îi învață pe copii tainele gimnasticii.

Discuția dintre cele două vedete s-a încheiat cu invitația lansată de Nadia Comăneci pentru Nicole Kidman de a o învăța câteva exerciții de gimnastică. Actrița a fost foarte încântată și a promis că va merge la sala Nadiei, cu siguranță.

Nadia Comăneci, ”zeița de la Montreal”

Nadia Comăneci a marcat definitiv istoria gimnasticii mondiale prin evoluția de la Jocurile Olimpice de la Montreal. Pe 18 iulie 1976, Nadia a uimit o lume întreagă cu evoluția sa perfectă. Afişajul electronic nu era programat să arate nota 10, aşa că după evoluţia Nadiei Comăneci, pe ecran a apărut nota 1.00. Românca a obţinut, la acea ediţie a Jocurilor Olimpice, de şapte ori nota 10. Ea a câştigat trei medalii de aur (la individual compus, bârnă şi paralele), o medalie de argint (echipă compus) şi una de bronz (sol). Prin evoluția de la Montreal, Nadia a intrat definitiv în istorie ca fiind prima gimnastă care a executat perfect un exercițiu obținând nota 10.

Nadia Comăneci este considerată una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX. Totodată românca este văzută drept cea mai bună gimnastă din toate timpurile. Performanțele incredibile reușite de gimnasta din România i-au adus titulatura de „Zeița de la Montreal”. Nadia Comăneci este primul român inclus în International Gymnastics Hall of Fame.