Dialog între Edi Iordănescu și Dan Petrescu pe tema naționalei. Tehnicianul campioanei a lansat o rugăminte către români

Olteanu Ștefan 14.06.2022, 18:12
Dialog între Edi Iordănescu și Dan Petrescu pe tema naționalei. Tehnicianul campioanei a lansat o rugăminte către români

Dan Petrescu nu s-a ferit să recunoască faptul că a fost sunat recent de Edi Iordănescu, împreună cu care a avut un dialog pe tema naționalei. Antrenorul campioanei a spus i-a oferit câteva sfaturi actualului selecționer și în același timp a făcut un apel către toți suporterii, cărora le-a cerut să fie mai îngăduitori în privința rezultatelor pe care le obține România.

„Edi Iordănescu m-a sunat. Nu mă dau mare specialist, dar dacă are nevoie de un sfat mă poate suna oricând”. Dialog între Edi Iordănescu și Dan Petrescu pe tema naționalei

După ce a preluat banca tehnică a României, Edi Iordănescu a contactat mai mulți antrenori pentru a purta un dialog pe tema naționalei și de pe lista sa nu a lipsit nici Dan Petrescu.

Mirel Rădoi a recunoscut că a ieșit cu Edi Iordănescu la o „cafea care a durat 4-5 ore”, însă în ceea ce îl privește pe antrenorul campioanei României, acesta a fost sunat de selecționer.

Potrivit as.ro, Dan Petrescu spune că a fost contactat telefonic de Edi Iordănescu și este deschis și unor conversații ulterioare, asta în cazul în care selecționerul simte nevoie să ceară anumite sfaturi.

Dacă Edi Iordănescu are nevoie de un sfat, știe că mă poate suna oricând. Chiar m-a sunat. Dar nu mă dau mare specialist, sunt antrenor. Alții sunt specialiști și pot să îi spună ce vor. Dar eu, dacă am ceva să îi spun, îi spun lui. Hai să susținem România, nu pe Edi.”, a spus Dan Petrescu.

Dan Petrescu face un apel la suporterii echipei naționale. „Au nevoie de încurajări. Antrenorii trebuie susținuți”

Edi Iordănescu s-a confruntat cu un val de critici aproape fără precedent după primele două meciuri oficiale în calitate de selecționer. România a pierdut cu Muntenegru și Bosnia, scor 0-2, respectiv 0-1 în Liga Națiunilor.

Ulterior, „tricolorii” și-au mai spălat din rușine învingând Finalnda în Giulești, scor 1-0.

Totuși, criticile primite nu vor fi uitate prea curând de Edi Iordănescu. În acest context, Dan Petrescu a ținut să facă și un apel către toți suporterii echipei naționale:

Echipa națională trebuie susținută. Chiar dacă e „pe tobogan”, dacă merge rău, nu o ajutăm criticându-i non-stop pe antrenor și pe jucători. Au nevoie de încurajări. Și antrenorul are nevoie de încurajări, indiferent cine e. Antrenorii trebuie să fie susținuți. Și ei trebuie să se respecte între ei. Nu e bine să joace sub presiune maximă.

Aveau nevoie să câștige (n.r. – cu Finlanda). Dacă câștigă și meciul următor (n.r. – cu Muntenegru), și îl câștigă sigur, o să fie altă stare de spirit. Jucătorii au simțit ce înseamnă să câștigi un meci, să dai un gol. Bancu a simțit ce înseamnă să dea gol, că nu prea a dat la națională. A fost un spirit extraordinar. Publicul, care a fost senzațional, l-a făcut pe Niță să apere, iar jucătorul lor să dea pe lângă poartă”, a mai transmis tehnicianul lui CFR Cluj, potrivit sursei citate.

România va întâlni Muntenegru, marți seară, de la ora 21:45, pe arena din Giulești. Partida va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe PlaySport.ro.