România – Muntenegru 0-3. S-a terminat o seară de coșmar pentru România! „Tricolorii”, prestație dezamăgitoare! Lui Edi Iordănescu i s-a strigat „demisia” în repetate rânduri

Octavian Vasilescu 14.06.2022, 20:34

România primește vizita echipei naționale din Muntenegru, de la ora 21:45, în etapa cu numărul 4 din Liga Națiunilor. „Tricolorii” caută revanșa după eșecul din tur, scor 0-2.

Meciul România – Muntenegru va putea fi urmărit în format LIVE TEXT pe site-ul Playsport. Aici veți găsi ultimele informații pe tot parcursul zilei. Partida va fi transmisă în direct la TV de postul Prima TV.

FINAL: România – Muntenegru 0-3

Final de partidă în Giulești! România încasează o nouă înfrângere rușinoasă, scor 0-3 cu Muntenegru în Giulești.

Clasamentul actualizat din Liga Națiunilor:

 1. Bosnia Herzegovina – 8P
 2. Muntenegru – 7P
 3. Finlanda – 4P
 4. România – 3P

În cealaltă partidă din grupă, Bosnia Herzegovina a învins Finlanda cu 3-2.


Min 90+2. Galben pentru România! Cristi Manea, avertizat.


INFO. „Rușine, rușine, rușine să vă fie”, strigă suporterii în prelungirile partidei.


Min 87. Dublă schimbare la Muntenegru! Ies Krstovic și Tomaevic, intră Djukanovic și Sipcic.


Min 80. Mijatovic primește galbenul pentru tragere de timp.


Min 77. Ocazie mare pentru Muntenegru. Chiricheș este la un pas să-și trimită mingea în propria poartă, dar Florin Niță este atent și reține.


Min 77. Schimbare la România. Iese Marius Marin, intră Nicolae Păun.


Min 74. Schimbare la Muntenegru! Iese Scekic, intră Raickovic.


INFO. Suporterii români strigă în cor „demisia” în minutul 71 al partidei.


Min 68. Galben pentru România. Marius Marin e avertizat.


Min 64. GOL Muntenegru! Mugosa face tripla, după ce profită de o minge deviată de defensiva noastră și înscrie cu un șut din drop de la marginea careului.


Min 63. Schimbare la Muntenegru. Iese Jankovic, intră Bozovic!


Min 61. GOL anulat pentru România! Pușcaș a fost servit excelent de Florin Tănase, a pătruns în careu și a finalizat cu un șut la firul ierbii. Reușita nu a fost validată din cauza unui presupus offside. Poziția a fost la limită.


Min 56. TRIPLĂ schimbare efectuată de Edi Iordănescu! Intră Octavian Popescu, Darius Olaru și Deian Sorescu, ies Mihăilă, Ștefănescu și Răzvan Marin.

Olaru, Popescu și Sorescu așteaptă să intre pe teren
Olaru, Popescu și Sorescu așteaptă să intre pe teren

Min 56. GOL Muntenegru! O centrare excelentă trimisă din flancul drept îl găsește din nou perfect pe Mugosa, care se înalță în 6 metri și îl învinge pe Niță cu o lovitură de cap.

Mugosa înscrie cu capul, tot de lângă Vlad Chiricheș
Mugosa înscrie cu capul, tot de lângă Vlad Chiricheș

Min 51. Ocazie bună pentru România! De la marginea careului, Tănase a mimat un șut și a trimis o centrare lobată până la Ștefănescu. Din interiorul careului, atacantul lui Sepsi a trimis spre poartă, însă balonul a fost respins din cădere de Vujacic. „Tricolorii” au cerut penalty pentru un presupus henț, dar arbitrul nu a fost de acord.


Min 46. Schimbare și în echipa României! Iese Maxim, intră Tănase!


Min 46. Schimbare la Muntenegru! Jukcevic a fost trimis în teren în locul lui Jovovic, avertizat cu galben în prima repriză.


INFO. 11.657 de suporteri prezenți pe stadionul din Giulești.

Suporterii au făcut o atmosferă superbă în prima repriză, dar fotbaliștii au dezamăgit
Suporterii au făcut o atmosferă superbă în prima repriză, dar fotbaliștii au dezamăgit

Pauză în Giulești! România e condusă după primele 45 de minute.

Pauză în Giulești. România - Muntenegru 0-1
Pauză în Giulești. România – Muntenegru 0-1

Min 45. Dublă ocazie uriașă pentru România! Mihăilă a trimis în bara transversală de la marginea careului, după care balonul a ricoșat la Stefănescu în 6 metri. De acolo, fotbalistul lui Sepsi a trimis fix în brațele portarului și a irosit o șansă incredibilă.


Min 42. GOL Muntenegru! Mugosa s-a înălțat în careu la lovitura de la colțul terenului și, de lângă Chiricheș, a reluat cu capul în plasă.

Muntenegru a deschis scorul în Giulești contra României
Muntenegru a deschis scorul în Giulești contra României

Min 42. Ocazie pentru Muntenegru! Jovovic pătrunde în careu din flancul stâng și încearcă să centreze în centru. Chiricheș a intervenit excelent și a respins în corner.


Min 39. Se cere ROȘU pentru Muntenegru! Același Jovovic îl lovește din nou cu umărul în barbă pe Nicușor Bancu și „tricolorii” cer să fie eliminat. În cele din urmă, arbitrul i-a avertizat pe Burcă și Tomasevic pentru proteste cu câte un cartonaș galben. Burcă va lipsi în partida următoare.

Burcă a primit cartonașul galben pentru proteste și va lipsi în următoarea partidă
Burcă a primit cartonașul galben pentru proteste și va lipsi în următoarea partidă

Min 38. Galben pentru Muntenegru. Jovovic l-a lovit cu cotul în față pe Nicușor Bancu și a văzut avertismenul arbitrului.


Min 31. Ocazie uriașă, Muntenegru! Krstovic se înalță pe prima bară la un corner și deviază fin cu capul pe spate. Mingea a trecut razant pe lângă colțul lung și a ieșit în aut de poartă.


Min 30. Ocazie mare de tot pentru Muntenegru! Marius Marin i-a trimis o pasă greșită lui Vosovic, care a scăpat periculos în careul României. Din fericire, Chiricheș a intervenit excelent prin alunecare și a respins în corner în ultimul moment.


INFO. 30 de minute fără șut pe poartă în Giulești. România are o posesie de 65%.

Meci închis în Giulești, între România și Muntenegru
Meci închis în Giulești, între România și Muntenegru

Min 26. Se încing spiritele! Nicușor Bancu a șutat în Jankovic, care era căzut la pământ, în încercarea de a obține un aut. Jucătorul Muntenegrului și-a pierdut cumpătul și i-a cerut explicații lui Bancu. Arbitrul a reușit să calmeze spiritele și niciun fotbalist nu a fost avertizat.

Nicușor Bancu a lovit un adversar cu mingea și a provocat un mic scandal în Giulești
Nicușor Bancu a lovit un adversar cu mingea și a provocat un mic scandal în Giulești

Min 25. Ocazie pentru Muntenegru! Savicevic își încearcă norocul cu un șut din poziție lateral-stânga, însă mingea nu prinde efectul dorit și trece cu mult pe lângă poarta lui Niță.


Min 22. Primul cartonaș galben al partidei! Răzvan Marin, avertizat pentru un atac întârziat, cu talpa în față, asupra lui Vujacic.


Min 20. O primă șansă mai mare pentru România! Marius Marin a pasat pe culoar pentru Alex Maxim, însă fotbalistul lui Gaziantep a fost luat pe sus în careu de un apărător muntenegrean. Intervenția a fost una corectă, la minge, iar arbitrul a arătat că jocul poate continua.


INFO. Meci lipsit de ocazii în Giulești până în acest moment. România domină la capitolul posesiei, cu 70%, la cel al cornerelor, cu 1-0, dar și la cel al paselor reușite, cu 89 la 39.


Min 16. Ocazie pentru România! Pușcaș l-a lansat într-o cursă bună pe Ștefănescu, însă fotbalistul lui Sepsi și-a închis unghiul și a trimis cu mult peste poarta Muntenegrului. Poziția lui Ștefănescu era oricum una neregulamentară, dar asistentul a ridicat târziu fanionul.


Min 11. O primă oportunitate pentru România! Maxim a trimis o centrare din flancul stâng pentru Pușcaș, dar fundașii muntenegreni au respins mingea în corner. Primul corner pentru „tricolori”.


INFO. Fără ocazie de gol în primele 10 minute. România domină clar la capitolul posesiei, cu 75 de procente.


Min 5. Apar și primele torțe aprinse în tribune.

Se încinge atmosfera în tribune la duelul România - Muntenegru
Se încinge atmosfera în tribune la duelul România – Muntenegru

Min 1. A început partida!


Echipa națională a României încheie acțiunea din luna iunie în fața publicului din Giulești. Meciul retur cu Muntenegru se va disputa cu casa închisă, peste 13.000 de oameni vor lua cu asalt Stadionul Rapid.

UPDATE 21:35. Anghel Iordănescu a ajuns în Giulești pentru a urmări meciul României.

Anghel Iordănescu, prezent în Giulești
Anghel Iordănescu, prezent în Giulești

UPDATE 21:30. Virgil Ghiță, fundașul polonezilor de la Cracovia, în tribune pentru duelul România – Muntenegru.

Virgil Ghiță, în giulești pentru România - Muntenegru
Virgil Ghiță, în giulești pentru România – Muntenegru

UPDATE 21:27. Exclus din lot, Andrei Ivan privește meciul din tribune.

Andrei Ivan, prezent în tribune la duelul România - Muntenegru
Andrei Ivan, prezent în tribune la duelul România – Muntenegru

UPDATE 21:25. „Tricolorii” au ieșit la încălzire. Atmosfera este spectaculoasă în tribunele din Giulești.

„Tricolorii”, impresionați de atmosfera din Giulești. Stadionul e plin
„Tricolorii”, impresionați de atmosfera din Giulești. Stadionul e plin

UPDATE 20:55. Gazonul din Giulești a făcut față furtunii care a avut loc pe parcursul zilei de marți și se prezintă în condiții bune.

Primii suporteri au ajuns pe Giulești pentru duelul România - Muntenegru
Primii suporteri au ajuns pe Giulești pentru duelul România – Muntenegru

UPDATE 20:30. Echipele de start pentru duelul România – Muntenegru.

ROMÂNIA: 1. Niță – 4. Manea, 6. Chiricheș-cpt., 15 Burcă, 11. Bancu – 18. R. Marin, 14. M. Marin, 10. Maxim – 21. Ștefănescu, 9. Pușcaș, 13. Mihăilă

Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 2. Rațiu, 3. Camora, 5. Păun, 7. Oct. Popescu, 8. Cicâldău, 13. Mihăilă, 17. Rus, 19. Tănase, 20. Hanca, 22. Sorescu, 23. Olaru

Selecționer: Edward Iordănescu

MUNTENEGRU: 1. Mijatović – 7. Vešović, 5. Vujačić, 6. Tomašević, 3. Radunović – 16. Jovović, 19. Šćekić, 10. Janković, 18. Savićević – 9. Mugoša, 14. Krstović

Rezerve: 12. Petković, 13. Dragojević – 2. A. Vukčević, 4. M. Vukčević, 8. Božović, 11. Bećiraj, 15. Raičković, 17. Bubanja, 20. Šipčić, 21. Camaj, 22. Milović, 23. Đukanović

Selecționer: Miodrag Radulović

UPDATE 19:45. Vestiarul echipei naționale e pregătit.

UPDATE 18:55. În exclusivitate pentru PlaySport.ro, Ciprian Deac lămurește situația sa la națională: ”Să fie clar! Nu m-am retras. Dacă vine o convocare la 41 de ani, mă ridic din pat și plec la lot”. CLICK AICI pentru a citi interviul special pe care Deac l-a acordat pentru PlaySport.ro.

UPDATE 18:10. Dialog între Edi Iordănescu și Dan Petrescu pe tema naționalei. Tehnicianul campioanei a lansat o rugăminte către suporteri, înainte de România – Muntenegru.

UPDATE 17:30. Porțile stadionului din Giulești se vor deschide la ora 19:30. „Pentru a evita blocajele în trafic, îți recomandăm să vii la stadion folosind transportul în comun”, transmite FRF.ro.

UPDATE 17:15. Situația din împrejurimile stadionului Giulești e critică. Potrivit surselor PlaySport.ro, străzile din zonă sunt inundate și se circulă bară la bară, din cauza furtunii care a lovit Capitala în urmă cu câteva momente.

UPDATE 17:10. De la ora 18:00, analizăm jocul naționalei și șansele de calificare, la PlaySport LIVE! CLICK AICI pentru a urmări emisiunea transmisă de PlaySport.ro.

UPDATE 16:50. România – Muntenegru se joacă sub incidența codului portocaliu. VEZI AICI detalii de ultim moment despre condițiile meteorologice care se anunță la ora partidei.

UPDATE 16:00. România va evolua în echipament galben contra selecționatei din Muntenegreu.

La ședința tehnică din această dimineață au fost confirmate culorile echipamentului de joc. Dacă la partida de la Podgorica am evoluat în alb, fiind oaspeți, în această seară tricolorii vor îmbrăca tricoul galben. Partida se va disputa cu casa închisă, la stadion urmând a fi prezenți și 25 de suporteri din Muntenegru”, a transmis FRF.ro.

UPDATE 15:50 Andrei Ivan, out de la echipa națională? Vezi aici detalii din culise. Jucătorul nu a fost inclus în lot.

UPDATE 14:00 Edi Iordănescu a stabilit lotul de 23 de jucători pentru meciul din această seară. Marian Aioani, Virgil Ghiță, Alexandru Crețu, Alexandru Mitriță, Andrei Ivan, Iulian Cristea și Denis Alibec au fost lăsați în afara lotului.

Elevii lui Edi Iordănescu sunt obosiți după cele trei meciuri disputate în luna iunie, dar au moralul ridicat după succesul cu Finlanda, scor 1-0. Nicușor Bancu a semnat prima victorie din era Edi Iordănescu la echipa națională.

AICI Găsești cele mai tari imagini din România – Finlanda

Edi Iordănescu, înaintea meciului România – Muntenegru

Selecționerul a promis că tricolorii vor da totul pe teren și vor încerca să obțină încă trei puncte.

Acest program cu patru jocuri este un moment fără precedent. Doar când naționala se califica la turnee finale și trecea de faza grupelor mai aveam parte de atâtea meciuri. Provocarea cea mai mare este să gestionăm cât mai bine acest moment, această situație. S-au strâns 18 zile de când suntem în cantonament, e o situație deloc ușoară.

Echipa națională are viitor. Am avut reacție în Bosnia, iar apoi am avut o reacție și mai puternică în Giulești. Avem suflet, putem construi un viitor frumos. Ce s-a întâmplat în Muntenegru a ținut mult de starea mentală a jucătorilor.

Muntenegru are jucători, are potențial, este o echipă bine definită. Ne așteptăm la un joc foarte greu. Trebuie să demonstrăm că jocul din Muntenegru a fost un accident. Oricare jucător trebuie să fie pregătit să intre și să dea totul pentru România. Va conta mult starea de spirit în funcție de acest rezultat”, a spus Edi Iordănescu, la conferința de presă premergătoare partidei cu Muntenegru.

VIDEO Imagini de la ultimul antrenament al României

Miodrag Radulovic și Risto Radunovic s-au contrazis la conferința de presă

Antrenorul naționalei din Muntenegru, Miodrag Radulovic, a declarat la conferința de presă că nu se așteaptă la un meci foarte diferit față de jocul tur:

Eu cunosc calitatea echipei naţionale a României. Sigur că ştim că vor fi unele schimbări în primul unsprezece al României, dar nu ne vor surprinde. Nu cred că va fi o diferenţă în teren faţă de meciul tur. Noi ne-am informat foarte bine, ştim la ce să ne aşteptăm”, a spus selecționerul adversarilor.

Fundașul de la FCSB, Risto Radunovic, a spus că jocul din Giulești va fi mult mai greu:

Sunt conştient că acest meci va fi mult mai greu decât cel de la Podgorica. Dar mă bucur că joc în România. Sunt sigur că se schimbă nişte lucruri în naţionala României faţă de meciul tur. Însă noi am arătat atunci cum trebuie să jucăm şi trebuie doar să repetăm lucrul ăsta”, a declarat Radunovic, la conferința de presă.

Echipele probabile

România: Niță – Rațiu, Chiricheș, Burcă, Bancu – R. Marin, M. Marin, Maxim – Sorescu, Pușcaș, O. Popescu
Selecționer: Edward Iordănescu

Muntenegru: Mijatovic – Vesovic, Vujacic, Tomasevic, Radunovic – V. Savicevic, Raickovic, Jankovic, Jovovic – Krstovic, Mugosa
Selecționer: Miodrag Radulovic

Meciul din Giulești va fi arbitrat de o brigadă din Portugalia, condusă de centralul Joao Pinheiro. Asistenții săi vor fi Tiago Costa și Bruno Alves Jesus.

România, în Liga Națiunilor

 • 4 iunie 2022 – Finlanda – Bosnia și Herțegovina 1-1, Muntenegru – ROMÂNIA 2-0
 • 7 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA 1-0, Finlanda – Muntenegru 2-0
 • 11 iunie 2022 – Muntenegru – Bosnia și Herțegovina 1-1, ROMÂNIA – Finlanda 1-0
 • 14 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Muntenegru (21:45)
 • 23 septembrie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Muntenegru (21:45), Finlanda – ROMÂNIA (21:45)
 • 26 septembrie 2022 – Muntenegru – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (21:45)

Clasament Grupa 3, din Liga B

 1. Bosnia&Herțegovina – 5 pct.
 2. Finlanda – 4 pct.
 3. Muntenegru – 4 pct.
 4. România – 3 pct.

Lotul României

PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga | Cehia, 15/0), Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0)

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 6/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 16/2), Adrian Rus (Fehervar | Ungaria, 12/0), Iulian Cristea (FCSB, 3/0), Virgil Ghiță (KS Cracovia | Polonia, 1/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo | Italia, 71/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 9/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 23/1), Mario Camora (CFR Cluj, 7/0), Marius Ștefănescu (Sepsi OSK, 0/0)

MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (Rakow Czestochowa | Polonia, 5/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray | Turcia, 22/3), Darius Olaru (FCSB, 3/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K. | Turcia, 52/6), Sergiu Hanca (KS Cracovia | Polonia, 5/0), Octavian Popescu (FCSB, 2/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 0/0), Valentin Mihăilă (Atalanta | Italia, 7/1), Alexandru Mitriță (PAOK Salonic | Grecia, 17/3), Alexandru Crețu (Universitatea Craiova, 5/0), Răzvan Marin (Cagliari | Italia, 37/2), Marius Marin (Pisa | Italia, 3/0)

ATACANȚI: Denis Alibec (Atromitos | Grecia, 23/2), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 15/1), George Pușcaș (Pisa | Italia, 27/8), Florin Tănase (FCSB, 11/1)

Urmăriți Playsport.ro și pe