Diego Fabbrini, sfătuit să meargă la FCSB sau Universitatea Craiova. “Este un fotbalist extraordinar de bun”

Ștefănescu Dragoș 23.06.2021, 09:13
Diego Fabbrini, sfătuit să meargă la FCSB sau Universitatea Craiova. “Este un fotbalist extraordinar de bun”

Sezonul trecut a fost unul de coșmar pentru Dinamo. După ce au ratat calificarea în play-off-ul Ligii 1 dinamoviștii au afăcut un retur foarte slab. Ei s-au salvat în extremis de la o retrogradare rușinoasă în Liga a 2-a. Cum problemele se țin lanț la Dinamo, mulți jucători urmează să se despartă în aceastp vară de clubul din ”Ștefan cel Mare”.

Diego Fabbrini, sfătuit să meargă la FCSB sau Universitatea Craiova. “Este un fotbalist extraordinar de bun”

După un sezon extrem de slab, pentru Dinamo problemele sunt departe să se fi terminat. Clubul este înglodat în datorii iar singura soluție pare să fie insolvența. Cei mai afectați de intrarea în insolvență vor fi jucătorii.

Insolvența va avea un dublu rol, și anume unul pentru a tăia din datoriile vechi dar și scopul de a micșora cheltuielile viitoare. Marius Nicolae, managerul sportiv al roș-albilor susține că pentru campionatul viitor va fi nevoie de o plafonare a salariilor până la un maximum de 5.000 de euro lunar. După cum se știe, la Dinamo există jucători cu salarii foarte mari. De exemplu, Fabbrini are 18.000 de euro lunar iar Nemec are 15.000 de euro. Totuși, clubul nu le poate micșora unilateral contractele. În insolvență, jucătorilor le va fi și mai greu să plece de bunăvoie, dar clubul va putea să rupă unele contracte.

Fabbrini pe picior de plecare de la Dinamo

Diego Fabbrini a avut un sezon foarte slab în tricoul lui Dinamo, în nota întregii echipe. Italianul a reușit să înscrie un singur gol în cele 35 de meciuri jucate sezonul trecut pentru Dinamo. Fiind unul dintre jucătorii cu salariile cele mai mari de la gruparea dinamovistă, mijlocașul italian este mai mult ca sigur unul dintre cei care va pleca din ”Ștefan cel Mare”în această vară.

Valeriu Iftime, finanțatorul echipei FC Botoșani, a făcut câteva comentarii cu referire la sezonul slab făcut de Diego Fabbrini la Dinamo. În sezonul 2018-19 Fabbrini a evoluat pentru FC Botoșani. Italianul a lăsat o impresie bună reușind să marcheze 5 goluri în 31 de apariții pentru botoșăneni. Iftime pune forma proastă a italianului pe tensiunile și incertitudinea care plutesc deasupra clubului Dinamo.

Fabbrini propus la FCSB și Craiova

Conducătorul de la Botoșani îl consideră pe Fabbrini un jucător foarte bun. Iftime consideră că italianul ar face față la oricare dintre echipele de top din România.

E profesionst. Nu sunt eu atât de bun specialist în fotbal, dar Fabbrini e un fotbalist extraordinar de bun și el poate juca oricând și oriunde.

Nu îmi dau seama de ce nu a jucat la Dinamo de prea multe ori. Probabil are nevoie de un antrenor care să îi pună în valoare calitățile. Asta e cel mai important. El e un jucător care driblează, care scote jucători din joc oricând. E adevărat că Dinamo nu a avut nici cea mai bună stare mentală, nu el, ci toată echipa. E greu să joci fotbal în condiții de stres total.

Eu cred că el poate juca în orice echipă, dar îi trebuie o echipă care să se potrivească stilului lui. Nu e cel mai versatil jucător. El are niște calități. Cu o echipă bună, cu un antrenor care mizează pe calitățile lui, el poate să facă multe. În România, nu știu, poate Craiova sau FCSB i s-ar potrivi. Oriunde poate juca bine, la Cluj, nu știu. Un antrenor îl poate face să își arate valoarea.

Dar ce am văzut noi la Fabbrini când l-am adus la Botoșani… Extraordinar! De la primul meci, am știut că e fotbalist”, a spus Valeriu Iftime, pentru ProSport.