Diego Simeone a anunțat plecarea lui Luis Suarez de la Atletico Madrid. Ce se va întâmpla din vară cu jucătorul uruguayan

Olteanu Ștefan / 15.05.2022, 23:48
Diego Simeone a anunțat plecarea lui Luis Suarez de la Atletico Madrid. Ce se va întâmpla din vară cu jucătorul uruguayan

Plecarea lui Luis Suarez (35 de ani) de la Atletico Madrid a fost anunțată în mod oficial de Diego Simeone (52). Tehnicianul nu se va mai baza pe serviciile atacantului uruguayan din sezonul viitor, iar acesta din urmă va rămâne liber de contract. Totuși, Suarez nu duce lipsă de oferte și ar putea fi protagonistul unui transfer surprinzător.

Revine Luis Suarez în Premier League?! Diego Simeone a anunțat plecarea uruguayanului de la Atletico Madrid

Plecarea lui Luis Suarez de la Atletico Madrid la finalul acestui sezon este iminentă, din moment ce însuși Diego Simeone a anunțat acest lucru. Înțelegerea atacantului uruguayan va ajunge la final, iar formația de pe „Wanda Metropolitano” nu are de gând să îi ofere una nouă.

Astfel, Atletico Madrid a anunțat deja pe rețelele de socializare că Luis Suarez își va lua rămas bun de la coechiperi și fani, cu ocazia meciului pe care echipa îl va disputa duminică seară, în companiei celor de la Sevilla. În aceeași situație se va afla și Hector Herrera, mijliocaș mexican care și-a pus deja semnătura pe un contract cu Houston, din MLS.

Tot din MLS a fost ofertat și Luis Suarez, însă uruguayanul are de gând să își continue cariera la cel mai înalt nivel. În acest context, va opta pentru una dintre ofertele pe care le va primi din Europa.

Atletico Madrid a confirmat oficial că Luis Suarez va părăsi echipa în iunie. Contractul lui nu va prelungi. Suarez nu ia în calcul ofertele venite din MLS, prioritatea sa fiind să continue în Europa”, a transmis jurnalistul italian Fabrizio Romani, pe Twitter.

Și o ofertă promițătoare ar putea veni pentru Luis Suarez tocmai din Premier League, acolo unde a mai evoluat pentru Liverpool în intervalul 2011 – 2014.

Steven Gerrard îl vrea pe Suarez la Aston Villa

Luis Suarez nu duce lipsă de oferte. Despărțirea sa de Atletico Madrid era cunoscută deja de câteva săptămâni, iar echipele interesate au avut timp să testeze terenul. Suarez a fost contactat de mai multe formații din America de Sud și Arabia Saudită, însă acestea s-au lovit de refuzul atacantului. Așa cum a precizat și Fabrizio Romano, intenția lui Suarez e să continue în Europa.

Iar o formația care pare tentată să îl oferteze este Aston Villa. Steven Gerrard a fost coechipier cu Suarez la Liverpool și acum vrea să îl aducă sub comanda sa pe „Villa Park”. Mutarea nu pare surprinzătoare, deoarece Gerrard a făcut deja același lucru și cu Philippe Coutinho, pe care l-a transferat de la FC Barcelona.

Astfel, Birmingham Mail a anunțat în luna aprilie că Gerrard și Suarez au șanse mari să se reunească la Aston Villa din sezonul 2022 – 2023.

Rămâne de văzut ce oferte va mai primi uruguayanul. La 35 de ani, Suarez a dovedit că încă mai poate pune în pericol defensivele adverse și în acest sezon a marcat 13 goluri și a oferit 3 pase decisive pentru Atletico Madrid.

10.000.000 de euro este cota de piață a lui Suarez, potrivit Transfermarkt.