Diego Simeone, la un pas de FCSB: „Eram disperați!” Cum l-a ratat Gigi Becali pe antrenorul lui Atletico Madrid

Robert Zanfir / 29.12.2021, 17:43
Diego Simeone, la un pas de FCSB: „Eram disperați!” Cum l-a ratat Gigi Becali pe antrenorul lui Atletico Madrid

Diego Simeone a fost la un pas de FCSB, după cum a dezvăluit Mihai Stoica. Se întâmpla cu 10 ani în urmă, pe când actualul antrenor al lui Atletico Madrid era un începător în materie de antrenorat.

Gigi Becali este cunoscut ca un adevărat devorator al antrenorilor. FCSB a ajuns, deja, la al treilea tehnician în acest sezon. Toni Petrea continuă munca lui Dinu Todoran și a lui Edi Iordănescu, dat afară după doar 2 luni.

Diego Simeone, la un pas de FCSB: „Eram disperați!” Când l-a ratat Gigi Becali pe antrenorul lui Atletico Madrid

Între tehnicienii care ar fi putut să lucreze cu Gigi Becali este și celebrul Diego Simeone. Mihai Stoica a dezvăluit că argentinianul a fost la un pas de FCSB în urmă cu 10 ani.

„Gigi îmi spusese să găsesc un antrenor, pentru că, dacă nu, s-ar fi implicat el.

Mai erau două zile şi începeam pregătirea, eram disperaţi să găsim un antrenor.

L-am avut şi pe Simeone, am avut discuţii şi cu sora sa la Buenos Aires, nu îl interesau banii, stătea bine din punct de vedere financiar.

În 2011 s-a întâmplat, nu era la Atletico atunci, abia plecase de la Catania, aveam multe nume pe listă”, a declarat Mihai Stoica pentru TelekomSport.

L-am sunat dimineață și i-am spus că-l sun mai pe seară, ca să vorbească cu familia lui. Când m-am despărțit de el, i-am dat 48 de ore să se răzgândească, el a plecat, nu l-am dat afară.

Pe listă au fost trei. A mai fost și Poenaru, dar mi-a zis MM că Poenaru nu poate să antreneze a treia echipă și a mai fost încă un antrenor căruia nu-i mai dau numele.

Ăla pe care l-am sunat nu a răspuns și a răspuns primul Petrea. A spus că nu va mai face niciodată o schimbare după pauză. Câteva meciuri va avea libertate, cum am și acordat, 11 meciuri
Gigi Becali, la instalarea lui Toni Petrea

Diego Simeone, cel mai bine plătit antrenor din lume

Diego Simeone a ajuns la Atletico chiar în 2011, anul în care a fost propus și celor de la FCSB. Sub comanda argentinianului, madrilenii au devenit o adevărată forță a Europei. Au cucerit două titluri în La Liga, două trofee Europa League, după Supercupe ale Europei, o Cupă a Regelui, dar și o Supercupă a Spaniei.

Mai mult, madrilenii au jucat două finale de UEFA Champions League, ambele pierdute în fața rivalilor de la Real Madrid.

Conform unei analize a francezilor de la L’Equipe, din 2020, Diego Simeone este antrenorul cu cel mai mare salariu din Europa. Tehnicianul argentinian încasează 43,6 milioane de euro de la Atletico Madrid.

Simeone este urmat de Pep Guardiola, managerul lui Manchester City, care câștigă 23,2 milioane de euro.

Antonio Conte, cu aproximativ 20 de milioane de euro, a prins podiumul după ce a semnat cu Tottenham.

Rony Levy, Ilie Stan și Mihai Stoichiță au fost antrenorii celor de la FCSB în 2011.