Dieta minune pe care o urmează David Popovici, noul campion mondial la înot. Ce alimente nu-i lipsesc sportivului

Moldoveanu Camelia 21.06.2022, 16:41
Dieta minune pe care o urmează David Popovici, noul campion mondial la înot. Ce alimente nu-i lipsesc sportivului

David Popovici continuă să uimească o lume întreagă prin performanțele sale la natație. După ce a devenit campion mondial la 200 de metri liber, sportivul de doar 17 ani s-a calificat în semifinalele probei de 100 de metri liber cu cel mai bun timp, 47.60. Însă, tânărul legitimat la clubul CS Dinamo a ajuns la asemenea rezultate nu doar prin antrenamente, ci și printr-o dietă strictă.

Campionul mondial David Popovici a dezvăluit ce dietă urmează

Sportivul legitimat la CS Dinamo își începe ziua la ora 04:30 pentru a putea lua prima masă înainte cu două ore de antrenament. Părinții lui David Popovici au grijă să se trezească devreme pentru ca mâncarea să fie gata la ora potrivită. Aceștia îi duc mâncarea la pat pentru a se asigură că David mănâncă înainte cu două ore de a intra în sala de forță.

Mănânc bine dimineața. Mănânc cu ochii închiși, ca să dorm la loc, o fac de mic și văd că funcționează la mine”, a afirmat David Popovici în 2021, atunci când le-a vorbit unor copii care se antrenează la bazinul de înot Miramar din București, potrivit scoala9.ro.

Prima masă a lui David Popovici este formată dintr-un iaurt mare, amestecat cu banane, chia, miere și fulgi de ovăz. Campionul mondial mai adaugă fructe uscate, cum ar fi migdale și curmale.

Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Este un obicei mai special, funcţionează la mine… Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00″, afirma David Popovici.

De 6 ani are același obicei după antrenamente

David Popovici are același obicei, de 6 ani încoace. Acesta bea după fiecare antrenament o băutură specială compusă din: lapte, miere și scorțișoară. Pentru a schimba puțin aroma, uneori înlocuiește scorțișoara cu cacao.

Campionul mondial este foarte atent la ce mănâncă, având o masă bogată în proteine. Sursa citată notează faptul că sportivul mănâncă doar pâine integrală și a exclus cârnații din alimentația sa.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de david popovici 🧫 (@chlorinedaddy)

David Popovici deține al patrulea cel mai bun timp din istoria probei de 200 de metri liber

David Popovici nu doar că a devenit campion mondial în proba menționată, ci a făcut-o și în mare stil! El a terminat cursa cu un timp de 1:43.21, reușind astfel să își doboare propriul record mondial de juniori, dar a atins și o bornă importantă. Conform datelor deținute de Swimmingstats, timpul lui Popovici este al patrulea din întreaga istorie în proba de 200 metri liber! Doar germanul Paul Bidermann (1:42.00 – CM 2009), legendarul american Michael Phelps (1:42.96 – JO 2008) și francezul Yannick Angel (1:43.13 – JO 2012) au obținut timpi mai buni decât înotătorul român.

Urmăriți Playsport.ro și pe