Dieta secretă a lui Ion Iliescu. Care este mâncarea preferată a fostului președinte al României ajuns la 93 de ani

George Drafta 29.03.2023, 17:43
Dieta secretă a lui Ion Iliescu. Care este mâncarea preferată a fostului președinte al României ajuns la 93 de ani

Ion Iliescu a fost primul preşedinte al României post-revoluţionare.

Fostul şef de stat a condus ţara noastră între 1989 şi 1996 şi apoi din 2000 până în 2004. Ajuns la 93 de ani, Ion Iliescu este invidiat de mulţi graţie longevităţii sale. Iar în mediul virtual circulă fel de fel de glume pe această temă.

Dar puţini ştiu că în spatele atingerii acestei vârste înaintate stă şi un mic secret. Care îl face să nu resimtă trecerea anilor. Ieşit din viaţa publică de ani buni, Ion Iliescu nu a vrut să divulge niciodată care este detaliul care îl face să se simtă mult mai tânăr decât cifra trecută în buletin.

Secret deconspirat

Totuşi, apropiaţi de-ai săi din perioada în care a fost şef de stat  şi care i-au rămas fideli şi după părăsirea postului au oferit indicii cu privire la o dietă pe care fostul preşedinte o urmează cu sfinţenie. Ea ar avea la bază alimentaţia asistată biochimic. „Reţeta minune” a fost promovată de nutriționistul Ion Pop Blaga. Iar persoanele care o urmează ar trebui să nu mai aibă parte de vizite la medic.

,,Nu vad o altă alimentație în afara celei asistată biochimic, prin care proteinele, glucidele și lipidele se consumă separat, nu împreună care să pună pe picioare un om cu afecțiuni cardiace majore, într-un timp atât de scurt”, a fost argumentaţia celebrului nutriţionist.

Nutriţionistul Ion Pop Blaga
Nutriţionistul Ion Pop Blaga

Dieta care poate asigura longevitatea

Conform celor de la Click, oricine poate să aibă în farfurie preparatul pe care Ion Iliescu îl consumă atât de des. Muşchiuleţul de vită este baza reţetei recomandate pentru persoanele care vor să îşi prelungească viaţa. Ar fi nevoie pentru o porţie de 200 de grame de carne, două grame de piper boabe, ulei de măsline şi puţin coniac.

„După ce ai uns cu puțin ulei mușchiuletul, merge la tigaie. Nu trebuie prăjit prea mult pentru că vita se mănâncă în sange. Cât timp carnea stă la pătruns, pregă tim sosul.

Stingem cu zeama de vită pe care o vom obține din oase de vită fierte câteva ore și gata sosul. Mușchiulețul îl mai tragem în tigaie cât să ia aroma inconfundabilă de piper. Pentru decor avem nevoie de 2 roșii cherry și câteva felii de mango, reductie de otet balsamic cu sos de soia și preparatul este gata”, a detaliat Ion Popa Blaga.

Ion Iliescu a împlinit 93 de ani la începutul acestei luni şi spune că ieşirile în oraş sunt mai puţin frecvente decât de obicei.

„Sunt destul de bine. Umblăm cu sprijin, nu prea ieșim pe afară. Avem un cadru cu care ne deplasăm. Sigur, nu mai avem 23 de ani, ci 93, e o diferență”.

Urmăriți Playsport.ro și pe