Diferențe între jucătorii vaccinați și cei nevaccinați. Ce se va întâmpla la Australian Open 2022

Bădulescu Silvian / 25.10.2021, 16:33
Diferențe între jucătorii vaccinați și cei nevaccinați. Ce se va întâmpla la Australian Open 2022

Australian Open a fost organizat în condiții de pandemie, la începutul anului. Nu puțini au fost jucătorii din circuit care s-au arătat nemulțumiți de restricțiile impuse de autoritățile australiene.

Restricții pentru jucătorii nevaccinați

Organizatorii Australian Open au anunțat noile reguli pentru ediția din ianuarie 2022. După ce au întâmpinat probleme majore în negocierile cu forurile mondiale WTA și ATP, diferențele dintre jucătorii vaccinați și cei nevaccinați vor fi semnificative. Mai exact, ca și în 2021, se va menține „bula sanitară” pentru jucătorii care nu vor fi vaccinați.

Ei vor avea dreptul la participare, dar vor trebui să stea în carantină 14 zile, într-o cameră de hotel, pe lângă obligativitatea unui test negativ COVID-19. Mai mult, aceștia vor avea de făcut teste regulate anti-COVID-19, dar și restricții pentru deplasările în exteriorul hotelului, precum și a bazei de antrenament.

Beneficii majore pentru jucătorii vaccinați

Pe de altă parte, jucătorii vaccinați vor avea parte de o serie de beneficii majore, spre deosebire de jucătorii care au ales să nu se vaccineze. Astfel că, un jucător vaccinat nu va mai trebui să stea în perioada de carantină. Libertatea de mișcare a acestuia va fi una totală. Această veste este avantajoasă pentru Simona Halep.

Jucătoarea a declarat că va lua o decizie privind participarea la primul turneu de Grand Slam al anului 2022 doar după ce va vedea noile reguli. Românca nu ar mai fi fost dispusă să stea din nou în carantină pentru perioada de 14 zile. De asemenea, ea s-a vaccinat și cu cea de-a treia doză. Fost număr 1 mondial, Halep are o finală jucată la turneul australian în 2018. Caroline Wozniacki s-a impus atunci în finală după 7-6, 3-6, 6-4, devenind chiar lider mondial.

Novak Djokovici nu participă la Australian Open?

În schimb, regulile nu i-au picat bine lui Novak Djokovic, de exemplu. Locul 1 în clasamentul ATP, sârbul nu a spus dacă s-ar fi vaccinat, dar a lăsat de înțeles că nu va participa la turneul din Australia în cazul unor reguli dure. Există o șansă destul de mare ca acesta să nu se prezinte la primul turneu de Grand Slam al viitorului an.

Sârbul este campionul en-titre de la acest turneu. Mai mult decât atât, el a câștigat ultimele 3 turnee (2019, 2020, 2021) și are în palmares, în total, 9 trofee ridicate deasupra capului la Australian Open. Aici se adaugă și cele două titluri câștigate la Roland Garros, 6 la Wimbledon și 3 la US Open. Per total, acesta a reușit să câștige 20 de turnee Grand Slam de-a lungul carierei și o medalie de bronz la Jocurile Olimpice din 2008.