Cu cine joacă Simona Halep și Emma Răducanu în turneul de la Cluj! Meci sută la sută românesc

Gabriel-Alexandru Ioniță / 23.10.2021, 23:53
Cu cine joacă Simona Halep și Emma Răducanu în turneul de la Cluj! Meci sută la sută românesc

Simona Halep și Emma Răducanu se pot întâlni pentru prima dată în carieră la Transylvania Open de la Cluj-Napoca. Turneul se va desfășura în perioada 25-31 octombrie, iar tragerea la sorți a tabloului a avut deja loc.

Simona Halep și Emma Răducanu s-ar putea duela în semifinalele Transylvania Open

Simona Halep, principala favorită a turneului, va întâlni în primul tur o altă jucătoare din România, Gabriela Ruse. De asemenea, un alt duel 100% românesc le va pune față în față pe Irina Begu și Irina Bara.

Emma Răducanu va avea parte de un meci destul de complicat. Britanica de origine română o va întâlni pe slovena Polona Hercog în manșa inaugurală.

Câștigătoarea turneului din acest an de la US Open se află pe aceeași parte de tablou cu Simona Halep. Astfel, cele două, s-ar putea întâlni în semifinalele turneului, bineînțeles dacă vor ajunge până acolo.

Pe tabloul principal al turneului WTA 250 de la Cluj-Napoca mai sunt prezente alte trei jucătoare din România. Andreea Prisăcariu va întâlni o jucătoare venită din calificări, în vreme ce Jaqueline Cristian și Ana Bogdan se vor duela cu slovena Kaja Juvan, respectiv cu sârboaica Ivana Jorovic.

Veste teribilă pentru fanii tenisului din România

Departamentul pentru Situații de Urgență a decis ca de luni evenimentele sportive din România să se dispute fără spectatori pentru o perioadă de 30 de zile în contextul situației pandemice extrem de dificile cu care se confruntă țara noastră.

Acest lucru înseamnă că fanii tenisului, care deja și-au achiziționat bilete, să nu poată vedea live meciurile de la Transylvania Open. Acest lucru va produce efecte financiare foarte grave pentru organizatori.

Aceștia încearcă totuși să îi facă pe decidenți să revină asupra deciziei. Și au transmis și un comunicat de presă în acest sens.

Am reuşit să pregătim cel mai puternic turneu WTA organizat vreodată în România. Cu jucătoare de top mondial pe care publicul românesc nu a avut niciodată şansa să îl vadă live, decât la competiţii în afara ţării. Este un eveniment de interes internaţional, în care am investit enorm şi la care am lucrat cu sufletul.

Rugăm autorităţile să fie cerebrale privind măsurile pe care le impun pentru organizarea competiţiilor sportive. Considerăm că interzicerea accesului populaţiei vaccinate la astfel de evenimente sportive ar fi o lovitură gravă dată organizatorilor de evenimente sportive care sunt deja în derulare. Și reprezintă o campanie anti-vaccinare.

Practic, înţelegem că persoanele vaccinate nu au niciun beneficiu. Iar astfel de măsuri nu încurajează sub nicio formă promovarea vaccinării în rândul populaţiei”, este o parte din comunicatul transmis Agerpres de către directorul Transylvania Open, Patrick Ciorcilă.