Din coșmarul din Ucraina, în Vestul Europei. Primele cuvinte ale lui Valentin Cojocaru după ce a semnat cu Feyenoord

Octavian Vasilescu / 19.03.2022, 19:49
Din coșmarul din Ucraina, în Vestul Europei. Primele cuvinte ale lui Valentin Cojocaru după ce a semnat cu Feyenoord

Portarul român Valentin Cojocaru (26 de ani) a fost cedat de SC Dnipro-1⁠ la Feyenoord, club la care va evolua până în vară.

Valentin Cojocaru, primul interviu la Feyenoord

Valentin Cojocaru a oferit un scurt interviu pentru site-ul clubului Feyenoord. Portarul român este bucuros că a scăpat de războiul din Ucraina, iar acum are șansa de a apăra într-un campionat de top al Europei.

Vreau să ajut echipa cât mai mult. Feyenoord este un club important, cu obiective majore și sunt foarte fericit că am ajuns aici. Știu ce tradiție are clubul, știu că an de an vrea să fie în top.

La fel este și în cazul meu, obiectivele personale au devenit din ce în mai ridicate ca nivel, mai ales că în ultimul an am evoluat foarte bine în Ucraina și am ajuns sus cu Dnipro”, a spus Valentin Cojocaru.

Valentin Cojocaru este cotat la 900.000 de euro, conform site-ului Transfermarkt. De-a lungul carierei, portarul născut în București a mai jucat pentru FCSB, Crotone, Frosinone, Apollon Limassol, FC Voluntari și Farul Constanța.

  • Războiul din Ucraina a izbucnit pe 24 februarie, când soldații din Rusia au început să invadeze țara vecină.

Cum a fost primit Valentin Cojocaru la Feyenoord

Tatăl portarului Valentin Cojocaru, Ispas Cojocaru, a vorbit în cadrul emisiunii PlaySport Live despre transferul fiului său la Feyenoord.

Transferul nu a fost chiar de nicăieri. Se discută de o săptămănă de transferul asta. Nu am negociat eu, are un agent care se ocupa de toate problemele lui. Am fost mai prevăzători, au fost multe situații în care ni s-au pus multe bețe în roate din România.

Valentin este un produs al clubului Steaua, actuala FCSB. El are niște principii solide și sunt foarte fericit. Este un copil foarte respectuos, foarte cuminte. Nu știu de unde a ieșit chestiunea asta, că e un tip foarte dificil.

A fost primi foarte bine, s-a insistat foarte mult că el să ajungă acolo. Nu pot să vă ascund că el a avut oferte și din alta parte. A ales Feyenoord pentru că are încredere foarte mare în el și vrea să arate că poate juca la nivel înalt”, a declarat Ispas Cojocaru, în cadrul emisiunii PlaySport Live.