UPDATE. Oficial! Transferul vieții pentru Valentin Cojocaru! Portarul a scăpat din război și a semnat cu un club uriaș

Octavian Vasilescu / 18.03.2022, 15:37
UPDATE. Oficial! Transferul vieții pentru Valentin Cojocaru! Portarul a scăpat din război și a semnat cu un club uriaș

UPDATE: Feyenoord Rotterdam a făcut anunțul oficial în privința lui Valentin Cojocaru.

„Am crezut că este important să avem încă un portar cu experiență. Din fericire, l-am găsit în persoana lui Valentin Cojocaru, care a putut să ni se alăture imediat”, a declarat Frank Arnesen, directorul sportiv al lui Feyenoord.

 

Portarul Valentin Cojocaru (26 de ani) a fugit din Ucraina după izbucnirea războiului, iar acum urmează să semneze cu un club uriaș: Feyenoord Rotterdam.

  • FIFA a decis ca jucătorii din Ucraina și Rusia să fie liberi să semneze cu alte cluburi și în afara perioadei de mercato, din cauza războiului.

Presa din Olanda a făcut anunțul. Cojocaru urmează să joace la Feyenoord pentru restul sezonului, anunță jurnalistul Mikos Gouka.

Valentin Cojocaru merge la Feyenoord

Până să înceapă războiul din Ucraina, Valentin Cojocaru a fost legitimat la SC Dnipro-1.

Accidentarea portarului titular de la Feyenoord, Justin Bijlow, i-a determinat pe olandezi să apeleze la Cojocaru.

„Feyenoord are nevoie urgentă de un portar și soluția pare să fie Valentin Cojocaru. Portarul român vine la Rotterdam din prima ligă a Ucrainei. Cojocaru are 1,95 m și ultima oară a jucat la Dnipro.

Războiul a închis fotbalul din Ucraina, iar Cojocaru va juca la Feyenoord pentru restul sezonului. Cel mai probabil Ofir Marciano va fi titular în continuare, iar Cojocaru va fi rezerva sa. Titularul Justin Bijlow nu va mai juca în acest sezon”, scriu și jurnaliștii de la Sportnieuws.

Feyenoord este unul dintre cele mai titrate cluburi din Olanda. Echipa pregătită de Arne Slot a câștigat 15 titluri în Eredivisie. Ajax este cea mai titrată formație din țarp, cu 35 de campionate. PSV Eindhoven completează podiumul all-time, cu 24 de titluri naționale.

Valentin Cojocaru a reușit cu greu să fugă din Ucraina

Războiul din Ucraina l-a prins pe Valentin Cojocaru în țara vecină. Portarul s-a adăpostit în prima zi de conflict, după care a plecat spre România, alături de alți 11 colegi de la SC Dnipro-1.

26 de ore a durat drumul lui Valentin Cojocaru până în vama Siret, unde a trecut granița spre România.

Valentin Cojocaru este cotat la 900.000 de euro, conform site-ului Transfermarkt. De-a lungul carierei, portarul născut în București a mai jucat pentru FCSB, Crotone, Frosinone, Apollon Limassol, FC Voluntari și Farul Constanța.