„Din punctul ăsta de vedere, Șumudică s-a sinucis!”. Turcii îl zdrobesc pe omul care a dus Gaziantep pe primul loc în SuperLig

Radu Bordei 15.01.2021, 14:25
„Din punctul ăsta de vedere, Șumudică s-a sinucis!”. Turcii îl zdrobesc pe omul care a dus Gaziantep pe primul loc în SuperLig

„Din punctul ăsta de vedere, Șumudică s-a sinucis!”. Efectul Șumudică încă mai are efect în Turcia. Chiar dacă a trecut deja timp de când antrenorul a părăsit pe Gaziantep, ziariștii încă mai analizează ce s-a petrecut. În ciuda rezultatelor pe care le-a avut la Gaziantep, ziariștii îl critică în continuare dur pe antrenor. Nici faptul că a dus echipa chiar pe primul loc în SuperLig nu l-a ajutat pe antrenorul român. 

Aceștia sunt de acord cu decizia conducerii clubului de a întrerupe relațiile contractuale cu fostul antrenor.

„Din punctul ăsta de vedere, Șumudică s-a sinucis!”

Cotidianul Milliyet îi face un portret puțin măgulitor antrenorului. Aceștia nu au contestat capcitatea acestuia profesională. Ziariștii recunosc meritele din punct de vedere ale lui Șumudică. Din păcate, în viziunea jurnaliștilor turci, acestea sunt negate de relațiile umane defectuaose ale românului.

„Șumudică s-a sinucis profesional. Cum poți să fi așa de deștept pe tern, dar prost în afara lui, în relațiile particulare? Cum să ataci conducerea pe motiv financiar? Poate vroia să fie concediat.” se întreabă ziariștii de pe Bosfor.

Mai are loc în Turcia?

Din păcate, atitudinea războinică al lui Șumudică s-ar putea să îi blocheze calea înapoi către fotbalul pe care îl apreciază atât de mult. Cel puțin așa consideră presa turcă.

„Chiar bărbăția cu care se lăuda, l-a trădat. Dacă la o echipă lipsită de griji ca Gaziantep, cu un oraș care te iubește, nu poți lucra, unde să o mai faci? ” este chestiunea ridicată de cotidian.

Șumudică s-a apărat și a declarat că s-a simțit trădat de oferta clubului, asta după parcurusul excelent din acest sezon. Până să plece, Șumudică pierduse doar 2 meciuri și dusese echipa pe primele locuri. Mai avea contract până la vară, dar după scandalul declanșat după meciul cu Sivasspor, decizia conducerii era una clară.

Este dorit de o forță a campionatului turc

Totuși, există speranțe pentru Șumudică, mai ales că antrenorul a declarat în multiple rânduri că iubește fotbalul din Turcia. Chiar Galatasaray l-ar dori pe fostul tehnician de la Gaziantep. Fatih Terim va pleca, aproape sigur, în vară, iar Șumudică ar fi favorit. Totuși, atitudinea lui i-ar putea face pe șefii Cim Bom să se gândească de două ori înainte să îl oferteze.

Dacă nu va reuși să se înțeleagă cu o echipă din Turcia, sau din străinătate, atunci Șumi poate veni în Liga 1. Craiova este disperată să obțțină titlul, iar Corneliu Papură nu pare antrenorul potrivit. Fanii din Bănie visează la Laurențiu Reghecampf sau Marius Șumudică, mai ales că amândoi sunt liberi de contract.

Urmăriți Playsport.ro și pe