Dinamo a dat lovitura pe piața transferurilor. Ante Kuduz s-a întors în „haită”

Bădulescu Silvian / 29.12.2021, 21:53
Dinamo a dat lovitura pe piața transferurilor. Ante Kuduz s-a întors în „haită”

Dinamo a dat o nouă lovitură la handbal. Echipa din „Ștefan cel Mare” l-a adus înapoi pe Ante Kuduz, croatul plecat în 2020 la Vardar Skopje. Acesta a semnat un contract pe doi ani și jumătate cu CS Dinamo.

Ante Kuduz s-a întors în „haită”

Handbalistul croat de 26 de ani a mai fost legitimat la CS Dinamo în perioada 2018-2020. Acesta a fost desemnat „cel mai bun jucător al ligii masculine” din România pentru stagiunea 2019-2020, când „dulăii” au făcut o figură frumoasă și în Europa.

Ulterior, el a plecat la Vardar Skopje, câștigătoare a Ligii Campionilor la handbal masculin în sezoanele 2016/2017 și 2018/2019. Totuși, croatul a rămas îndrăgostit de Dinamo.

Sunt mândru de faptul că am avut privilegiul de a juca în fața celor mai buni fani din lume și că am avut susținerea lor, eu, un croat născut la Osijek. Pot să spun cu mâna pe inimă că Bucureștiul este a doua mea casă, iar Dinamo a doua mea familie” declara acesta.

Noua achiziție a lui Dinamo poate debuta, pe plan european, chiar în fața Barcelonei. Meciul se va disputa pe 17 februarie, în București, cel mai probabil în sala „Dinamo”. Până atunci, „dulăii” lui Xavi Pascual mai au meciuri în campionat.

HC Vaslui, CSM Alexandria și Dobrogrea Sud sunt primele partide pe care Dinamo le va juca în anul 2022. Liga Zimbrilor se va relua din luna februarie. În ultimul meci al anului 2021, CS Dinamo s-a impus în derby-ul cu CSA Steaua, scor 30-24, și termină anul pe locul doi în întrecerea internă.

Dinamo forțează trecerea de faza grupelor

CS Dinamo se află doar pe locul 8, ultimul din grupa B a Ligii Campionilor la handbal. Formația din „Ștefan cel Mare” a acumulat 6 puncte, însă este la doar două lungimi de Motor Zaporoje, ocupanta locului 6, ultimul care asigură trecerea de faza grupelor.

Aceștia au obținut trei victorii în acest sezon, în fața celor de la Viva Kielce, liderul grupei, Veszprem și Motor Zaporoje, chiar în ultima partidă europeană din acest an. Primul meci din 2022 pentru „dulăi” are loc în luna februarie, în fața celor de la FC Barcelona. În partida tur, catalanii s-au impus acasă cu 36-32.

Pe plan intern, CS Dinamo este campioana en-titre a întrecerii, dar ocupă locul secund, în spatele celor de la Dobrogea Sud. Totuși, elevii lui Xavi Pascual au un meci mai puțin disputat, precum și un deficit de doar un punct. În cazul unei victorii în partida restantă, aceștia vor reveni pe prima treaptă a clasamentului.