Înfrângere dramatică pentru Dinamo, în Liga Campionilor! Handbaliștii alb-roșii au pierdut la un singur gol acasă

Ștefănescu Dragoș 01.10.2021, 09:04
Înfrângere dramatică pentru Dinamo, în Liga Campionilor! Handbaliștii alb-roșii au pierdut la un singur gol acasă

Aseară, Dinamo a înfruntat echipa FC Porto în grupele Ligii Campionilor la handbal masculin. În Sala Polivalentă din București cele două echipe au făcut spectacol pe tot parcursul meciului. Din păcate, Dinamo a suferit o înfrângere dramatică, ratând în ultimele secunde egalarea.

Înfrângere dramatică pentru Dinamo

Pentru echipa de handbal Dinamo, meciurile din Liga Campionilor sunt adevărate bătălii având în vedere numele adversarilor. După înfrângerea în fața celor de la PSG din etapa trecută, pentru Dinamo a urmat meciul cu FC Porto. Pentru handbaliștii dinamoviști era o ocazie perfectă de a obține o nouă victorie în fața propriilor suporteri.

Meciul s-a desfășurat aseară, în Sala Polivalentă din București. În ciuda faptului că au evoluat pe teren propriu, elevii lui Xavi Pascual au condus o singură dată, la 3-2. În restul meciului, dinamoviștii nu au avut un randament bun în ofensivă. Cele 26 de goluri marcate aseară sunt cele mai puține reușite de handbaliștii alb-roșii în această stagiune a Ligii Campionilor.

Finalul partidei a fost de-a dreptul dramatic. Portarul dinamovist Khalifa Ghedbane a avut câteva intervenții uluitoare. Algerianul a blocat o aruncare de la 7 metri cu 3 minute înainte de final. Bannour a înscris uluitor la acțiunea imediat următoare, direct în vinclu. Cu două minute rămase până la final, Porto conducea cu un singur gol. Elevii lui Xavi Pascual s-au apărat agresiv, au recuperat mingea și au egalat, cu o aruncare din propria jumătate. Portughezii au repus rapid și au trecut din nou în avantaj. La scorul 27-26,  Xavi Pascual a cerut timp de odihnă. În ultima secundă a meciului Dinamo a avut șansa egalării, însă Bannour a aruncat în bară.

Astfel, Dinamo a pierdut cu scorul de 26-27, bifând a doua înfrângere consecutivă în grupele Ligii Campionilor. În primul meci, elevii lui Xavi Pascual au reușit o victorie spectaculoasă în fața celor de la Kielce. După trei runde, Dinamo ocupă poziția a șasea a grupei B, având 2 puncte. Pentru handbaliștii alb-roșii urmează meciul din deplasare cu Barcelona.

Transferuri importante pentru Dinamo

Înaintea meciului cu PSG, Dinamo a reușit un transfer de marcă. Echipa alb-roșie l-a transferat pe Eduardo Gurbindo. Spaniolul a fost adus de la echipa Vardar Skopje, contra sumei de 50.000 de euro.

Eduardo Gurbindo are un palmares extraordinar. Ibericul are 122 de meciuri și 167 de goluri în naționala Spaniei. În tricoul naționalei iberice a cucerit bronzul olimpic, bronzul mondial, dar și un aur, un argint și un bronz la Europene. În 2015, Gurbindo a cucerit cu Barcelona trofeul Ligii Campionilor.