Dinamo a făcut primul transfer al verii. Aproape de faliment, „câinii” merg pe „repatrieri low-cost”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 27.06.2022, 14:37
Dinamo a făcut primul transfer al verii. Aproape de faliment, „câinii” merg pe „repatrieri low-cost”

Dinamo a înregistrat primul transfer al verii, în condițiile în care pare că este mai aproape de faliment decât de înscrierea în Liga 2. „Câinii” l-au repatriat pe Bogdan Gavrilă, mijlocașul dreapta care a mai evoluat în Ștefan cel Mare în perioada 2014-2016.

Dinamo l-a readus pe Bogdan Gavrilă, jucător ce a mai evoluat în Ștefan cel Mare între 2014 și 2016

Ajuns la 30 de ani, fotbalistul de picior stâng era liber de contract după despărțirea de Sirens FC, din Malta. Anterior, mai evoluase pentru Petrolul Ploiești, SCM Gloria Buzău sau Oțelul Galați. Gavrilă a semnat deja contractul cu Dinamo, a fost prezentat oficial, a efectuat primul antrenament în cantonamentul de la Săftica și a oferit și prima declarație pentru fanii dinamoviști.

Bogdan Gavrilă, primul transfer la Dinamo 1948.

Mijlocașul ofensiv Bogdan Gavrilă a semnat astăzi un contract cu Dinamo 1948 și a efectuat primul antrenament în cantonamentul de la Săftica.

Născut pe 6 februarie 1992, Bogdan Gavrilă știe ce înseamnă Dinamo, a îmbrăcat tricoul alb-roșu între anii 2014 și 2016. 48 de meciuri, 4 goluri și 5 pase decisive în toate competițiile.

Noul jucător dinamovist a mai jucat în România pentru Chindia Târgoviște, Oțelul Galați, Petrolul Ploiești, Politehnica Iași și Gloria Buzău. Ethnikos (Cipru), Valletta și Sirens (Malta) sunt echipele la care Bogdan Gavrilă a mai evoluat în carieră”, a anunțat Dinamo prin intermediul paginii oficiale de Facebook a clubului.

Primele cuvinte spuse de Bogdan Gavrilă de la revenirea în Ștefan cel Mare au fost: „Mă bucur că îmbrac din nou tricoul lui Dinamo. Am ales cu inima, mă gândesc doar la promovare și sunt încrezător că vom reveni în Liga 1 la finalul sezonului!”.

Alb-roșii au în continuare un lot extrem de subțire

Dinamo trebuie în continuare să facă eforturi pentru a aduce noi jucători. Asta pentru că majoritatea componenților actualului lot vor să plece cât mai repede din Ștefan cel Mare, din cauza situației financiare deplorabile a clubului. Astfel, „câinii” riscă să fie nevoiți să folosească doar juniori în sezonul viitor de Liga 2.

Ultimul care și-a anunțat plecarea este fundașul stânga Andrei Radu. În exclusivitate pentru PlaySport, el a explicat cum decurg negocierile cu clubul pentru rezilierea contractului și a lămurit controversa legată de salariul său.

„(N.r. – Ți-ai depus memoriu?) Hai să te întreb așa: tu ce ai face? Am renunțat la bani pentru Dinamo, pentru a ajuta clubul. Eu încerc să mă înțeleg cu domnul Zăvăleanu. Negociem. I-am mai cerut unul sau două salarii pentru a încheia contractul. Dânsul vrea să plec gratis, fără să mai iau niciun ban. În stagiunea trecută, 2020-2021, am jucat pe 1000 de euro/lună

De când m-am întors la Dinamo (n.r. – 2020), eu am jucat, mereu, în aceste două stagiuni, pe sub 50% din ce era trecut în trecut în contract. Am renunțat la 50.000 din salarii. Am renegociat mereu în interesul clubului. De la 7000 am renegociat la 5000 și tot așa. Și, indiferent ce era trecut în contract, am luat mereu sub 50%”, a spus Andrei Radu.