EXCLUSIV. Andrei Radu face lumină în cazul salariului său de la Dinamo. „Nici vorbă ca eu să am 9500 de euro în acest moment. Am luat mereu sub 50%!”

Bădulescu Silvian 26.06.2022, 13:34
EXCLUSIV. Andrei Radu face lumină în cazul salariului său de la Dinamo. „Nici vorbă ca eu să am 9500 de euro în acest moment. Am luat mereu sub 50%!”
 • Andrei Radu, fotbalistul despre care s-a scris că este cel mai bine plătit jucător din actualul lot al lui Dinamo, a vorbit, în exclusivitate pentru Playsport.ro, despre situația sa la „câini” și sacrificiile pe care le-a făcut de când s-a întors în „Groapă”.
 • După ce Steliano Filip și-a depus memoriu pentru a-și recupera banii și pentru a deveni liber de contract, era de crezut că și Andrei Radu ar fi urmat să facă acest lucru;
 • Totuși, fotbalistul al cărui contract expiră în vara lui 2023 s-a destăinuit pentru Playsport.ro și a menționat că el caută înțelegere cu Răzvan Zăvăleanu pentru a părăsi formația fără a depune memoriu, dar cu o mică compensație, în oglindă cu sacrificiile financiare pe care le-a făcut în ultimele 2 stagiuni.
 • Andrei Radu a renunțat la peste 50.000 de euro pentru Dinamo

  Andrei Radu este un produs al Centrelor de Copii și Juniori ai Stelei și Dinamo. La nivel de seniori, el a evoluat, printre altele, la Aris Limassol, CFR Cluj și Concordia Chiajna.

  Contactat, din nou, de Playsport.ro, fundașul stânga a oferit mai multe detalii despre situația sa.

  (N.r. – Ți-ai depus memoriu?) Hai să te întreb așa: tu ce ai face? Am renunțat la bani pentru Dinamo, pentru a ajuta clubul. Eu încerc să mă înțeleg cu domnul Zăvăleanu. Negociem. I-am mai cerut unul sau două salarii pentru a încheia contractul, dânsul vrea să plec gratis, fără să mai iau niciun ban. În stagiunea trecută, 2020-2021, am jucat pe 1000 de euro/lună.”

  Totodată, acesta a explicat și la câți bani a renunțat pentru Dinamo.

  De când m-am întors la Dinamo (n.r. – 2020), eu am jucat, mereu, în aceste două stagiuni, pe sub 50% din ce era trecut în trecut în contract. Am renunțat la 50.000 din salarii, am renegociat mereu în interesul clubului. De la 7000 am renegociat la 5000 și tot așa. Și, indiferent ce era trecut în contract, am luat mereu sub 50%.”

  Misterul salariului. Câștigă Andrei Radu 9500 de euro/lună?

  Andrei Radu, „moștenirea” din „era Cortacero”, a ținut să sublinieze, vizavi de ce s-a scris în presă, că salariul său speculat este fals.

  Am văzut ce s-a scris, că aș câștiga eu 9500 de euro/lună. E fals. Eu mai am contract până în vara lui 2023 și, când am fost adus de spanioli, în contract era o clauză conform căreia, din stagiunea 2022-2023, salariul meu ar fi urmat să crească la 9000 de euro. Totuși, nici vorbă ca eu să am 9500 în acest moment.”

  Întrebat de ceea ce ar urma să facă, în cazul în care negocierile cu Răzvan Zăvăleanu pică, răspunsul a fost prompt.

  Te mai întreb o dată: tu ce ai face? Caut înțelegere. Discut și o să mai discut cu domnul Zăvăleanu. Sper să cădem de acord. Încerc să mă înțeleg cu el, dar încă n-am făcut-o.”

Urmăriți Playsport.ro și pe