Dinamo a ratat un golgheter brazilian: „Puteam să fiu idol acolo”

Robert Zanfir / 28.12.2021, 16:44
Dinamo a ratat un golgheter brazilian: „Puteam să fiu idol acolo”

Eric de Oliveira și-a dezvăluit marele regret al carierei. Brazilianul spune că a visat să joace la Dinamo sau la Rapid. Fostul mijlocaș al celor de la Gaz Metan Mediaș este cel mai bun marcator străin din Liga 1.

Eric s-a retras din fotbal din cauza problemelor medicale. Brazilianul care a devenit cel mai bun marcator străin din Liga 1, cu 65 de goluri, a ajuns acum la vremea poveștilor și a regretelor. Iar unul dintre acestea este că nu a jucat pentru Dinamo. Mijlocașul a fost în mai multe rânduri pe lista celor de la FCSB sau de la Dinamo și chiar a fost aproape de roș-albi la începutul sezonului trecut.

Dinamo a ratat un golgheter brazilian: „Puteam să fiu idol acolo”

Eric de Oliveira (36 de ani) a jucat în România pentru Gaz Metan Mediaș, Pandurii Târgu Jiu, Viitorul Constanța și Voluntari. Nu a avut norocul de a purta tricoul lui Dinamo sau al lui Rapid.

Cred că la Dinamo puteam să fiu idol acolo, pentru că nu aveau brazilieni. Apoi am cunoscut şi echipa Rapidului şi m-am îndrăgostit de galeria lor.

Asta era dorinţa mea, să joc pentru Dinamo sau Rapid. Din păcate, nu s-a realizat
Eric de Oliveira, pentru As.ro.

Eric și Wesley Lopes, brazilienii golgheteri din Liga 1

Eric l-a depășit pe Wesley în clasamentul golgheterilor străini din Liga 1. S-a întâmplat în primăvara lui 2020, atunci când a marcat golul 65 în meciul dintre Voluntari și Hermannstadt.

„Ar fi păcat să stea cum a stat Demollari, 20 de ani. Aştept în curând să fie doborât acest record. Bine, sper să nu fie prea curând, măcar să mă mai bucur câţiva ani.

Din păcate, am o problemă la picior. O arteră s-a înfundat. Nici la plimbare nu pot să mă plimb prea mult. Sunt dureri mari, îmi amorţeşte piciorul. Aştept să merg în Brazilia, în decembrie, să vorbesc şi cu doctorii de acolo.

Am făcut prima intervenţie, după o lună nu am simţit nimic. Când am început pregătirea cu Mediaş, după 3 zile iar am simţit durere. Mi s-a spus că a fost zdrobită artera şi că trebuie să mă operez din nou, iar dacă mă operez din nou nu mai pot juca fotbal deloc.

Am crezut că e mai bine să mai iau o părere de la alt doctor. Am găsit un medic la Cluj, el mi-a dat un tratament agresiv cu anticoagulant. Începe să îmi fie bine, dar aştept să văd ce se întâmplă.

Sunt dispus să risc pentru a juca alături de copiii mei. Ceea ce nu pot face acum. Fotbal nu iau în calcul să mai joc, dar eu cred că aş merita mai mult, câteva minute să mă retrag, să îmi iau la revedere de la fotbal. Nu am vrut eu să îi spun nu fotbalului”, a mai spus Eric.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Playsport, Wesley Lopes a declarat că nu se teme pentru locul său din fruntea topului marcatorilor.

La ce nivel e acum în România, nici peste 50 de ani n-o să fim depășiți
Wesley Lopes, pentru Playsport