Dinamo are nevoie de o sumă uriașă pentru a continua în Liga 2. Anunțul lui Zăvăleanu

Octavian Vasilescu / 03.06.2022, 14:45
Dinamo are nevoie de o sumă uriașă pentru a continua în Liga 2. Anunțul lui Zăvăleanu

Dinamo a retrogradat pentru prima oară în istorie, iar acum traversează un moment foarte delicat. Clubul riscă să intre în faliment, pentru că va pierde peste 1 milion de euro după ce a părăsit Liga 1.

„Câinii” au ajuns în Liga 2 după ce au pierdut barajul de menținere/promovare cu Universitatea Cluj, scor 1-3 la general. În această săptămână a avut loc o ședință crucială la club, unde au participat reprezentanții tuturor filialelor DDB, din țară și din străinătate, alături de Răzvan Zăvăleanu.

Dinamo are nevoie de 1 milion de euro

Pe pagina de Facebook „Program Doar Dinamo București” au fost publicate mai multe concluzii din cadrul ședinței. Iată ce a transmis Răzvan Zăvăleanu în fața suporterilor:

Avem o listă de 22-25 de jucători care ar fi eligibili pentru Liga a 2-a și încă o listă cu jucători care și-ar dori să continue, dar trebuie să vedem dacă ne permitem salariile pe care ei și le doresc.

Primim bani de la DDB săptămânal. Se poate face o conversie a banilor împrumutați în acțiuni. Preferabil ar fi ca acest transfer să se facă în ultima etapă a planului de reorganizare.

Ca să accesăm posibilitatea legală de a modifica acționariatul, trebuie să acoperim mai întâi datoriile curente. Acestea sunt în acest moment de 800.000 de euro și vor ajunge cu următoarele salarii la 1 milion de euro.

Mulți jucători au renunțat la banii pentru luna Iunie sau au amânat achitarea lor până la sfârșitul lui 2023.

Vreau să cred că în momentul ăsta toți dinamoviștii suntem uniți și promovăm după primul an de purgatoriu. Nu e bine să ajungem la faliment și să o luăm de la zero, pentru că în acel caz palmaresul ar fi scos la vânzare. La Rapid au fost probleme in privința aceasta, cand la licitatie au aparut persoane rau intentionate, care doreau sa preia palmaresul.

Problema nu sunt datoriile, ci platile imediate de 800.000 – 1.000.000€. Dacă vine un investitor și pune banii pe masă pentru a prelua clubul, doar DDB-ul va trebui să fie de acord, pentru că e singura entitate care a adus bani în timpul procedurii de insolvență. Si este deschisa aceasta posibilitate”, se arată în comunicat.

Datorii mari către ANAF

Planul de reorganizare al clubului Dinamo poate fi modificat numai dacă vor fi achitate datoriile curente. De când a început procedura de insolvență, Dinamo nu a achitat taxe. Datoriile către ANAF se ridică acum la circa 500.000 de euro, din sursele Playsport.

Practic, Dinamo are nevoie de circa 1 milion de euro pentru a-și regla planul de reorganizare și pentru a ataca promovarea în Liga 1.

În Liga 2, bugetul clubului trebuie să fie de circa 200.000 de euro pe lună. Doar așa echipa ar putea să forțeze revenirea pe prima scenă.

Unde va juca Dinamo

În cadrul ședinței cu reprezentanții DDB, Răzvan Zăvăleanu a vorbit și despre noua casă a echipei:

Pe BNR (în Cotroceni) sau în Colentina. Variantele Giurgiu sau Voluntari sunt secundare”, a transmis Zăvăleanu.

Stadionul Cotroceni nu are aviz de funcționare acum, așa cum Playsport a scris recent.

CITEȘTE ȘI Arenele BNR și stadionul Cotroceni, nu mai pot fi folosite niciodată! Ce explicații au oferit Banca Națională și MTS