“Dinamo câștigă barajul sau se desființează!” Declarație șocantă înaintea meciurilor decisive pentru “câini”

Olteanu Ștefan 14.05.2022, 08:43
“Dinamo câștigă barajul sau se desființează!” Declarație șocantă înaintea meciurilor decisive pentru “câini”

Helmut Duckadam (63 de ani), fost mare portar al României, crede că Dinamo e condamnată sâ câștige barajul pentru menținerea în Liga 1. Deoarece, în opinia lui Duckadam, viitorul actualei echipe din Ștefan cel Mare depinde de acest meci. În cazul unui eventual eșec, fostul mare goalkeeper al rivalei din Ghencea susține că Dinamo se va desființa.

Viitorul lui Dinamo se joacă la barajul pentru menținerea în Liga 1. Helmut Duckadam, declarație șocantă: „Câștigă sau se desființează”

Aflat în studioul unei emisiuni televizate, Helmut Duckadam, glorie a clubului Steaua București, a comentat situația prin care trece rivala Dinamo, despre care a spus că e condamnată să câștige barajul pentru menținerea în Liga 1.

Dinamo a terminat pe poziția secundă de baraj din play-out-ul Ligii 1 și în acest context va întâlni în meciul decisiv echipa care se va clasa pe locul 3 în play-off-ul eșalonului secund. Momentan, favorită să îi fie adversară lui Dinamo este Universitatea Cluj, însă lucrurile se mai pot schimba în ultima etapă din Liga 2, iar FC Hermannstadt rămâne și ea o variantă posibilă.

Indiferent de ce adversară îi va ieși în cale, Dinamo e condamnată să câștige. În caz contrar, Helmut Duckadam spune că echipa se va desființa:

Barajul va fi, practic, decisiv pentru existența acestui club. Dacă va trece de baraj, va supraviețui. Dacă pierde, se va desființa”, a spus Helmut Duckadam, la Digi Sport.

Alături de Duckadam, în studio s-a aflat și Ionel Dănciulescu, fost mare atacant la Dinamo. În ciuda verdictului crunt stabilit de Duckadam, Ionel Dănciulescu nu l-a contrazis pe fostul mare portar și a venit cu câteva completări.

E o presiune uriașă, a fost și în trecut, acum doi ani, cu pandemia, când s-au făcut 16 echipe. Anul trecut, la fel, început catastrofal, echipa s-a salvat pe final. Dinamo e favorită la baraj, nu ar trebui să aibă probleme cu U Cluj, dar nu știi ce se întâmplă într-o dublă manșă.

Primul meci se joacă la Cluj, poate U prinde o zi de grație și câștigă 2-0, dar la cum am văzut echipa în ultimele etape, o consider favorită pe Dinamo la baraj”, a adăugat și Ionel Dănciulescu, potrivit aceleiași surse.

Universitatea Cluj sau FC Hermannstadt? Când se decide totul în play-off-ul din Liga 2

Duminică, 15 mai, de la ora 16:00 sunt programate și ultimele trei dueluri din play-off-ul Ligii 2:

  • Concordia Chiajna – Universitatea Cluj
  • FC Hermannstadt – CSA Steaua
  • Unirea Slobozia – Petrolul Ploiești

În acest moment, Petrolul Ploiești este singura promovată matematic direct în Liga 1. În schimb, FC Hermannstadt are nevoie de cel puțin o remiză cu CSA Steaua pentru a reuși același lucru. În cazul în care sibienii vor pierde și Universitatea Cluj se va impune în deplasare la Chiajna, atunci „șepcile roșii” vor urca pe poziția secundă și FC Hermannstadt va ajunge la baraj.

Clasamentul din play-off-ul Ligii 2:

  1. Petrolul Ploiești – 62P
  2. FC Hermannstadt – 60P
  3. Universitatea Cluj – 57P
  4. CSA Steaua – 49P
  5. Concordia Chiajna – 41P
  6. Unirea Slobozia – 40P

Dușan Uhrin o așteaptă pe Universitatea Cluj la baraj:

Nu mă interesează cu cine vom juca la baraj, eu vreau doar să-mi pregătesc echipa. Probabil vom juca împotriva lui U Cluj, dar nu asta e important.

Nu mă concentrenez foarte mult pe meciurile din Liga 2, mă concentrez doar pe echipa noastră, nu contează cu cine vom juca la baraj. Suntem concentrați, nu pot spune că nu suntem pregătiți”, spunea antrenorul ceh, înaintea ultimei etape din Liga 1.

Barajul pentru menținerea/promovarea în Liga 1 se va juca în dublă manșă.

Gabi Torje, concluzie dură după cel mai slab campionat din istoria lui Dinamo: „Un sezon prost, dar putem spăla rușinea!”.

Urmăriți Playsport.ro și pe