Dinamo, datorii colosale! Abia după vânzarea clubului s-a aflat suma reală: „Îmi dă cu virgulă”

Dragos Stefanescu 25.02.2023, 14:25
Dinamo, datorii colosale! Abia după vânzarea clubului s-a aflat suma reală: „Îmi dă cu virgulă”

După ce și-a vândut pachetul majoritar de acțiuni pe care-l deținea la Dinamo, Dorin Șerdean a detonat bomba. Acesta susține că datoriile clubului au crescut foarte mult în ultimii ani, ajungând acum la 10 milioane de euro.

Dorin Șerdean detonează bomba după vânzarea lui Dinamo

În cursul zilei de vineri, 24 februarie, o veste importantă a venit din Ștefan cel Mare. Dorin Șerdean și-a vândut pachetul majoritar de acțiuni pe care îl deținea la Dinamo. Cumpărătorii sunt cei din grupul financiar Red&White 2022 Management SRL. Aceștia au plătit nu mai puțin de 500.000 de euro pentru pachetul de 72,27% deținut de Șerdean. În plus, Red&White a preluat și cele 8% din acțiunile deținute de Asociația ”Peluza Cătălin Hîldan”. Nicolae Badea, fost acționar al clubului din Ștefan cel Mare, a contribuit decisiv la parafarea acestei tranzacții.

La scurt timp după anunțarea tranzacției, Dorin Șerdean a oferit primele vești proaste pentru noii investitori din Ștefan cel Mare. Fostul președinte al lui Dinamo susține că cei din DDB au condus deficitar clubul în ultimii ani și astfel datoriile au crescut foarte mult. Șerdean a explicat că datoriile actuale ale clubului se ridică la nu mai puțin de 10 milioane de euro.

Nimeni nu știe ce datorii sunt, cum s-au creat. În noiembrie 2021, instanța a stabilit insolvența lui Dinamo, cu datorii de 4,5 milioane de euro. Dacă poți să ajungi la 10 milioane de euro după un an, să îmi explice cineva cum e posibil.

Eu stau bine cu matematica! Mă ajută profesia și pasiunea pentru cifre, dar mie îmi dă cu virgulă. O să vedem cum s-au făcut aceste datorii și cine le-a făcut.

Faptul că am rămas dovedește că sunt cu adevărat dinamovist. Am luptat pentru a recupera adevărul și o să vedeți că adevărul va ieși în totalitate la iveală în viitorul apropiat. Sunt niște lucruri care se vor vedea exact”, a declarat Dorin Șerdean la Digi Sport.

Când va fi demolat stadionul din Ștefan cel Mare

Vânzarea clubului Dinamo nu este singura veste bună pentru fanii roș-albi. Jurnalistul Cătălin Alexandru a anunțat în exclusivitate pentru Playsport.ro că vechiul stadion din Ștefan cel Mare va fi demolat în această primăvară. Astfel lucrările la noul stadion ar putea începe cât de curând.

Știu că au fost discuții din toamnă. Din acest motiv este și CS Dinamo implicată în acest demers. Stadionul se va construi. Au primit asigurări, au avut discuții și la minister dar și cu domnul comandant al CS Dinamo, Ionuț Popa. Tocmai pentru a se asigura că stadionul se va construi. Din ce informații am eu până acum stadionul vechi va fi demolat în primăvară. Ei și-au luat toate măsurile. Orice investitor își dorește stadionul propriu. Noul stadion va aparține de MAI dar va fi administrat de CS Dinamo.”, a declarat Cătălin Alexandru în exclusivitate pentru Playsport.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe