O nouă lovitură pentru Dinamo! „Nu suntem interesați de tranzacție și nici nu vom fi pe viitor!”

Dragos Stefanescu 25.02.2023, 12:24
O nouă lovitură pentru Dinamo! „Nu suntem interesați de tranzacție și nici nu vom fi pe viitor!”

După euforia produsă de anunțul vânzării clubului, fanii lui Dinamo au parte de vești tot mai proaste. O parte dintre investitorii ce au fost anunțați inițial au dezmințit orice implicare în această tranzacție.

Noi detalii din culisele vânzării lui Dinamo. ”Nu suntem interesați de tranzacție”

În cursul zilei de vineri o veste importantă a venit din Ștefan cel Mare. Dorin Șerdean și-a vândut pachetul majoritar de acțiuni pe care îl deținea la Dinamo. Cumpărătorii sunt cei din grupul financiar Red&White 2022 Management SRL. Aceștia au plătit nu mai puțin de 500.000 de euro pentru pachetul de 72,27% deținut de Șerdean. Printre numele grele care își anunțaseră intrarea în acționariatul clubului alb-roșu se aflau fondatorii grupului imobiliar The One, Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu.

Se pare însă că cei din grupul The One nu sunt interesați de preluarea clubului Dinamo. Aceștia au trimis un comunicat oficial în care dezmint orice implicare în această tranzacție.

Ca urmare a articolului apărut la dumneavoastră, compania One United Properties dezminte informația potrivit căreia One United Properties și acționarii principali și cofondatorii One United Properties, Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, sunt implicați în demersul de a investi în clubul Dinamo. Menționăm că nici cei doi cofondatori și nici One United Properties nu au intenția de a face o astfel de investiție”, se arată în comunicatul trimis de cei de la One către ProSport.

Mai mult, se pare că noii acționari de la Dinamo au condiționat investițiile viitoare de obținerea licenței și de aprobarea noului plan de reorganizare al clubului.

Cine sunt noii șefi de la Dinamo

Compania Red&White a fost înființată de Eugen Voicu, care deține 40% din acțiuni și Andrei Nicolescu, cu 60%. Alături de cei doi la Dinamo va veni și Dorin Iacob, tatăl lui Vlad Iacob, administratorul special al clubului din Ștefan cel Mare.

Eugen Voicu (64 de ani) nu a mai avut până acum nicio tangență cu fotbalul. Acesta este pasionat de tenis și golf. Voicu este fondatorul și acționarul majoritar al firmei Certinvest. Aceasta este cea mai mare societate independentă de administrare a investițiilor din România. Principalele domenii în care a activat cu succes până acum sunt cel financiar, imobiliar dar și cel al pensiilor private și asigurărilor. Potrivit Wall-Street, cel mai recent proiect al lui Eugen Voicu este holdingul Meta Estate Trust, companie ce a fost listată la bursă anul trecut.

Andrei Nicolescu (46 de ani) este avocat. El a fost vicepreședinte la Rapid atunci când formația evolua în Liga a 4-a, dar a plecat cu scandal din Giulești în anul 2021. Ulterior a dat clubul în judecată, cerând despăgubiri de 5 milioane de euro. În vara anului trecut Nicolescu a creditat-o pe Dinamo cu 100.000 de euro.

Dorin Iacob este tatăl lui Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo. El este considerat drept unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai fostului președinte Traian Băsescu. El a avut la un moment dat funcția de șef al cabinetului lui Virgil Măgureanu, directorul SRI. Apoi a urmat o carieră politică de succes. A fost vicepreședinte al Partidului Național Român, ulterior făcând pasul în Partidul Democrat, unde a fost investit ca secretar executiv.

Urmăriți Playsport.ro și pe