„Dinamo dispare și o înlocuim cu o echipă de cartier”. Avertismentul unui atacant care a făcut istorie la Steaua

Marian Cărăvan 19.01.2021, 13:03
„Dinamo dispare și o înlocuim cu o echipă de cartier”. Avertismentul unui atacant care a făcut istorie la Steaua

Problemele cu care se confruntă acum Dinamo i-au atras atenția unui fost component al echipei din Ștefan cel Mare. Atacantul care a evoluat și la marea rivală a „câinilor” vine cu un avertisment dur.

„Dispare Dinamo și o înlocuim cu o echipă de cartier”

Deși au trecut câțiva ani buni de când a evoluat pentru Dinamo, Andrei Cristea urmărește și el cu sufletul la gură ceea ce se întâmplă la clubul din Ștefan cel Mare. Atacantul e de părere că dacă Dinamo s-ar „evapora” din fotbalul românesc, toată lumea ar avea de suferit. Fostul atacant al „câinilor roșii” vorbește cu tristețe despre varianta ca Dinamo să intre în faliment și să dispară din fotbalul românesc.

Aș simți o frustrare enormă… Și nu e vorba despre mine, sunt milioane de suporteri care iubesc acest club și ar fi trist ca după multe alte echipe mari din fotbalul românesc să mai dispară și Dinamo! Ar fi un semn de întrebare în dreptul viitorului pe care l-ar mai avea fotbalul românesc! Avem nevoie de embleme, de cluburi-etalon, trebuie să atragem suporterii pe stadioane.

Dacă dispare Dinamo și mai apar cluburi de cartier, toată lumea are de pierdut: suporteri, televiziuni, ziare, fotbaliști. Nu vreau să jignesc pe nimeni atunci când mă refer la cluburi de cartier, însă fotbalul are nevoie și de branduri mari”, a spus Andrei Cristea, într-un interviu pentru GSP.

Andrei Cristea, in tricoul lui Dinamo
Andrei Cristea, in tricoul lui Dinamo

Andrei Cristea a făcut istorie la Steaua și Dinamo

Andrei Cristea este unul dintre fotbaliștii care au trecut de-a lungul carierei pe la marile rivale, Steauia și Dinamo. Iubitorii fotbalului își aduc aminte de episodul din 2005, când Steaua o elimina pe Valencia, la loviturile de departajare. Andrei Cristea se afla atunci în lotul roș-albaștrilor și a marcat două goluri în meciul retur din Ghencea. Două goluri prețioase, care au ajutat-o pe Steaua să se califice mai departe în competiția europeană.

La patru ani și jumătate de la acel moment fabulos, îl regăsim pe Andrei Cristea în ceea ce presa a numit „Minunea de la Liberec”. Pe 27 august 2009, Dinamo devenea singura echipă care a reușit să întoarcă un 0-3 pe teren propriu. Slovan Liberec câștiga la „masa verde” pe terenul celor de la Dinamo. Asta după ce suporterii au pătruns pe teren în minutul 88, la scorul de 0-2. Returul de la Liberec a fost însă fantastic. Din nou, Andrei Cristea printre remarcați. El a marcat în minutul 3, iar Marius Niculae, cu o „dublă” în minutele 58 și 82, a trimis jocul în prelungiri. Totul s-a decis la loviturile de departajare și așa s-a înfăptuit „minunea de la Liberec”.

Andrei Cristea, 36 de ani, evoluează acum la Politehnica Iași. Născut la data de 15 mai 1984, la Bacău, are o cotă de piață de 200.000 de euro.

Urmăriți Playsport.ro și pe