Inter Milano, ca Dinamo București! Neplătiți de 4 luni, vedetele amenință conducerea!

Radu Bordei 17.01.2021, 17:39
Inter Milano, ca Dinamo București! Neplătiți de 4 luni, vedetele amenință conducerea!

Inter Milano e ca Dinamo București! Fanii alb-roșiilor se pot consola la gândul că și echipe mari ale continentului suferă de probleme mari financiare. Pandemia de coronavirus a lovit chiar una din marile echipe ale Italiei, iar aceasta se găsește într-o situație financiară precară. 

Așa că Deian sorescu sau Pulijci se pot compara acum cu staruri ca Romelu Lukaku sau Lautaro Martinez: nu și-au văzut banii de luni de zile.

Inter Milano e ca Dinamo București! Nu s-au mai plătit salariile de luni de zile

Conform presei italiene, Inter Milano stă pe un butoi de pulbere. Asta chiar înainte de unul din cele mai importante meciuri ale anului, derby de Italia, contra celor de la Juventus. În loc să se gândească la modul cum să îl oprească pe Cristiano Ronaldo sau pe Dybala, starurile milanezilor s-au revoltat contra conducerii. Motivul este unul care se întâlnește des și în fotbalul dâmbovițean. Salariile jucătorilor nu au mai fost plătite de 4 luni, iar fotbaliștii amenință cu greva.

Totuși fotbaliștii au înțeles și ei situația precară a clubului și i-au mai păsuit pe șefii grupării. Mai ales că aceștia au promis că vor rezolva cu o parte din restanțe până la sfârșitul lunii ianuarie. Astfel, fotbaliștii ar urma să primească banii care li se cuvin pe lunile iulie și august. În acest moment lucrurile par să se fi liniștit, iar Conte poate pregăti în liniște meciul cu Juventus.

Achraf Hakimi a devenit o piesă vitală la Inter

Datori și la Real Madrid

Nerazurii nu au datorii doar către proprii jucători, au de plătit și către un rival european, Real Madrid. În vară, echipa din Milano anunța unul din cele mai importante transferuri dina cea perioadă. Este vorba despre achiziția lui Achfraf Hakimi, fotbalist care s-a remarcat la Borussia Dortmund. Marocanul este considerat unul din cei mai buni jucători de bandă dreaptă din Europa, iar fanii s-au bucurat când au aflat despre acest transfer.

40 de milioane de euro s-a angajat să achite clubul italian în conturile galacticilor. Prima tranșă, de 10 milioane, trebuia plătită până la finalul anului, dar Interul a întârziat. Din fericire, Realul a înțeles situația iar milanezii au până la 30 martie să achite datoria. Interul nu își permite să îl piardă pe fotbalist. Hakimi a fost unul din cei mai buni oameni din acest sezon, cu 6 goluri și 5 pase decisive.

Pandemia a lovit rău marile cluburi

Tot fotbalul a fost afectat de pandemia de coronavirus. Lipsa fanilor, a turiștilor care vizitau stadioanele, muzeele, amânarea competițiilor, au creat probleme mari financiare cluburilor, Barcelona este cel mai afectat gigant european, dar nu este singurul.

Și Inter are probleme mari, iar președintele chinez al clubului, Steven Zhang, caută investitori noi. Grupul Suning, care deține clubul, a fost lovit rău economic și milanezii ar putea intra pe mâinile unui proprietar nou.

Urmăriți Playsport.ro și pe