Dinamo – Kiel 28-41. Meci horror pentru campioana României, Kiel i-a expus toate punctele slabe. Dinamo, ca și eliminată

Alex Matei 22.03.2023, 21:18
Dinamo – Kiel 28-41. Meci horror pentru campioana României, Kiel i-a expus toate punctele slabe. Dinamo, ca și eliminată

Kiel a fost prea puternică pentru Dinamo. După un parcurs senzațional în Champions League, Dinamo e ca și eliminată înaintea sferturilor de finală. Kiel s-a impus la 13 goluri, 41-28, în turul de la București, astfel că partida de săptămâna viitoare de pe teren propriu se anunță doar de antrenament pentru echipa germană.

Dinamo – Kiel 28-41

min 60: Final de meci în Sala Polivalentă. Se termină 28-41. Șanse invizibile pentru returul din Germania.

min 55: Kiel ține ritmul. Diferența ajunge la 13 goluri cu 5 minute înainte de finalul meciului. 23-37.

min 44: Kiel e la viteză înaltă. Dinamo a pierdut complet legătura cu meciul. Avantaj de 12 goluri: 17-29.

min 34: Sunt 7 goluri diferență. Dinamo a marcat de 3 ori de la startul părții secunde: 14-21.

min 31: A început repriza secundă.

min 30: Pauză la Polivalentă. Dinamo e la 8 goluri în spate la jumătatea meciului. 11-19.

min 27: Dinamo ratează atac după atac și Kiel se duce la 7 goluri avans. 10-17.

min 21: Dinamo strânge scorul, sunt 4 goluri diferență în acest moment. 9-13.

min 18: Nemții se distanțează la 6 goluri. 6-12.

min 14: Dinamo ratează două atacuri la rând și Kiel se distanțează pentru prima dată în acest meci la 3 goluri. Este 5-8.

min 10: Echilibru total în primele 10 minute ale meciului. Scorul este 4-4.

min 1: Start de meci. Atmosferă fantastică la Sala Polivalentă.

____________________________________________________________________________________________

Știrea inițială.„Buldogii” antrenaţi de Xavi Pascual dau astăzi cel mai important examen al acestui sezon european.

Campioana României o va avea în faţa pe THW Kiel în playoff-ul de calificare în sferturile competiţiei. Dinamoviştii au ajuns în acest moment al stagiunii după ce au terminat pe locul 5 în grupa A a Ligii Campionilor.

Şi vor întâlni legendarul club german care a terminat pe poziţia a 4-a în Grupa B. Duleul din această seară are loc în Sala Polivalentă, iar partida se dispută cu casa închisă. Toate biletele au fost epuizate înaintea zilei în care roş-albii vor întâlni trupa germană. Kiel are 4 trofee ale Ligii Campionilor în palmares, ultimul câştigat în 2020.

Clubul THW Kiel a fost înfiinţat în urmă cu 119 ani!
Clubul THW Kiel a fost înfiinţat în urmă cu 119 ani!

Nemţii au nume importante în echipă, cei mai cunoscuţi jucători fiind fără îndoială portarul danez Niklas Landin şi căpitanul croat Domagoj Duvnjak. Din cele şapte meciuri jucate în grupe pe teren propriu, Dinamo a pierdut doar două, cu PSG şi Magdeburg. Şi chiar dacă formaţia germană este favorită a acestei dispute, dinamoviştii vor face totul pentru a da calculele hârtiei peste cap.

Obiectiv îndeplinit

Dinamo şi-a atins ţinta stabilită pentru participarea în Champions League. Este pentru prima oară când campionii României reuşesc să treacă de faza grupelor şi ajung în play-off-ul de calificare în sferturile de finală ale competiţiei. În stagiunea precedentă, Dinamo a terminat pe locul 7 în grupă şi a ratat ocazia unui baraj contra unui nume mare în Europa.

Manşa secundă a playoff-ului împotriva lui Kiel va avea loc miercurea viitoarea, în Germania, iar îvingătorea o va întâlni pe PSG în sferturile de finală.

Alături de Xavi Pascual în continuare

Indiferent de rezultatul acestei duble în faţa nemţilor, Xavi Pascual va rămâne pe banca lui Dinamo. El a semnat prelungirea acordului cu „buldogii” până în 2026.

Xavi Pascual
Xavi Pascual

“Pentru mine, foarte importantă la Dinamo a fost susţinerea preşedintelui care a spus că vrea să continuăm pe acest drum. Cred că sunt mulţumiţi de ceea ce facem şi trebuie să continuăm. Dar dacă ne oprim sau ne considerăm deja o echipă grozavă…

Dar, suntem o echipă foarte bună, dar nu este suficient. Suntem departe de echipele de top şi dacă avem ca obiectiv calificarea într-un Final Four în trei ani, cred că va fi foarte dificil, dar vom încerca”, au fost cuvintele antrenorului spaniol pentru Fanatik.

Urmăriți Playsport.ro și pe