Dinamo, out de pe Arcul de Triumf. Pe ce stadion va juca după promovarea în Liga 1

George Drafta 01.06.2023, 11:01
Dinamo, out de pe Arcul de Triumf. Pe ce stadion va juca după promovarea în Liga 1

Dinamo este cu un picior şi jumătate în Superligă, după ce s-a distrat cu FC Argeş în prima manşă a barajului de promovare pentru prima divizie.

Numai un dezastru, asemenea celui petrecut în urmă cu 23 de ani în celebrul meci cu Foresta ar mai putea să îi împiedice pe roş-albi să îşi îndeplinească visul. Iar conducerea începe să facă deja pregătiri pentru participarea în stagiunea următoare a Superligii.

Una dintre problemele cu care se confruntă şefii „câinilor” este găsirea unei arene pe care echipa să îşi dispute meciurile de pe teren propriu. Stadionul din Ştefan cel Mare iese din discuţie. În contextul în care în perioada următoare vor începe lucrările pentru demolarea arenei şi construirea uneia noi în locul ei.

Patriche & Co au evoluat în acest sezon la Giurgiu, Clinceni, iar în ultima parte a sezonului pe arena Arcul de Triumf. Doar că aceasta are un inconvenient în privinţa organizării partidelor de prima ligă.

Varianta la care ar putea apela

Pe bijuteria aflată în proprietatea MTS nu se poate monta cel puţin pentru moment sistemul VAR. Astfel că o posibilitate luată în calcul de conducerea din „Groapă” ar fi utilizarea Arenei Naţionale, la comun cu FCSB! Pe care dinamoviştii au mai închiriat-o nu doar pentru barajul cu FC Argeş. Ci şi pentru marele derby, împotriva celor de la CSA Steaua.

© FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
© FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Cu toate că mutarea pe cel mai mare stadion al ţării ar presupune costuri suplimentare, conducătorii clubului iau în considerare interesul crescut al fanilor dinamovişti de a veni la stadion mai ales în contextul promovării în Superligă. Arena Naţională a mai fost utilizată de dinamovişti şi înainte de retrogradarea din primăvara lui 2022.

Acolo s-au jucat în trecut derbyurile cu Rapid şi FCSB.

Urmăriți Playsport.ro și pe