Dinamo 1-1 Rapid. Nicolae Carnat și Gabriel Torje au scris istoria derby-ului cu două goluri fabuloase

Gabriel-Alexandru Ioniță / 23.10.2021, 22:24
Dinamo 1-1 Rapid. Nicolae Carnat și Gabriel Torje au scris istoria derby-ului cu două goluri fabuloase

Dinamo și Rapid s-au întâlnit în Ștefan cel Mare în derby-ul etapei cu numărul 13 din Liga 1. Gabriel Torje și Nicolae Carnat au decis soarta meciului cu două goluri fabuloase de la distanță.


Dinamo 1-1 Rapid

Min. 90+1: GOL RAPID! Nicolae Carnat marchează un euro-gol de la 17 metri!

Min. 84: Șutul din unghi al lui Mirko Ivanovski este reținut cu siguranță de Horațiu Moldovan.

Min. 72: Ocazie uriașă Dinamo! Gabriel Torje a trimis superb cu exteriorul de la 18 metri, însă Horațiu Moldovan a avut un reflex senzațional și a respins în corner.

Min. 66: Cătălin Măgureanu nu l-a putut învinge pe Moldovan din unghi, mingea a ajuns la Sorescu, care a fost blocat de un fundaș al Rapidului.

Min. 61: Antonio Sefer șutează din afara careului, lateral dreapta, însă Iliev reține fără emoții.

Min. 55: GOL DINAMO! Gabriel Torje primește o pasă de la Deian Sorescu și trimite o „torpilă” de la 15 metri cu piciorul drept, care se duce direct sub bara porții apărate de Horațiu Moldovan, fără șanse pentru acesta.

Min. 54: Șutul din voleu al lui Itu a fost respins excelent de Claudiu Belu.

Min. 48: Șutul de la distanță al lui Alexandru Albu este reținut fără probleme de Plamen Iliev.

Min. 46: A început repriza secundă!

Pauză în Ștefan cel Mare!

Min. 45+3: Cătălin Itu trimite pe lângă poartă din voleu după o centrare din partea dreaptă a lui Gabriel Torje.

Min. 44: Ocazie Rapid! Staht pătrunde în careu, driblează doi adversari și șutează în blocajul lui Ricardo Grigore, care acordă corner!

Min. 42: Ocazie Dinamo! Lovitura de cap a lui Mirko Ivanovski s-a dus peste poarta lui Horațiu Moldovan.

Min. 41: Partida a fost reluată.

Min. 36: Meciul este întrerupt după ce Alexandru Răuță a rămas întins pe gazon acuzând probleme respiratorii. A fost nevoie de intervenția ambulanței, care l-a dus pe mijlocașul dinamovist la spital. În locul său a intrat Cosmin Matei.

Min. 25: Șutul din lovitură liberă al lui Torje a fost blocat de zidul giuleștenilor.

Min. 21: Ocazie mare Dinamo! Șutul puternic cu piciorul stâng al lui Torje a fost deviat în corner de un fundaș al Rapidului.

Min. 3: O nouă ocazie pentru Dinamo! Gabriel Torje șutează puternic din unghi, Moldovan este însă din nou la post și respinge în lateral.

Min. 2: Prima ocazie a meciului! Răuță profită de o eroare a apărării giuleștene și ajunge în poziție excelentă, șutul său din 16 metri a fost însă blocat excelent de portarul Horațiu Moldovan!

Min. 1: A început meciul!


Cei doi antrenori și-au pregătit câteva surprize pentru acest derby. Coincidența face ca acestea să fie legate de postul de fundaș dreapta din ambele echipe.

Astfel, Mircea Rednic merge pe mâna lui Deian Sorescu, cel care a spus recent că aceea este poziția pe care dă cel mai bun randament. De asemenea, Mihai Iosif îl folosește în flancul drept al apărării pe veteranul Cristi Săpunaru.

Forțat de suspendarea lui Junior Morais, antrenorul Rapidului a fost nevoit să îl mute pe Claudiu Belu în flancul stâng al apărării.

Acesta a jucat cea mai mare parte a carierei pe această poziție și chiar din această postură a cucerit trofeul Europa League cu FC Porto în 2011. În ultima parte a carierei el a jucat ca fundaș central și a dat un randament foarte bun, inclusiv la naționala României.

În rest, în cele două echipe nu s-au mai strecurat mari surprize. Poate cu excepția lui Espinosa, aflat la debut pentru Dinamo, la doar câteva zile după ce a semnat contractul.

Echipele de start:

Dinamo: Iliev – Sorescu, Pinto, R. Grigore, A. Radu – Itu, Răuță, Espinosa – Torje, Ivanosvki, Măgureanu
Antrenor: Mircea Rednic

Rapid: Moldovan – Săpunaru, Dandea, Dr. Grigore, Cl. Belu – Crepulja, Al. Albu – Stahl, Sefer, Hlistei – Ad. Bălan
Antrenor: Mihai Iosif


Dinamo și Rapid nu vor avea parte de susținerea galeriilor în acest meci

Este prima întâlnire directă între cele două rivale din Capitală după o pauză de 6 ani și jumătate. Ultima dată, în aprilie 2015, Dinamo s-a impus cu scorul de 2-0 pe Arena Națională, grație autogolului lui Cmovs și golului marcat de Gavrilă.

Acum, meciul dintre cele două echipe se va disputa în condiții speciale. Ambele galerii au anunțat că nu se vor prezenta la această partidă pe motiv că nu sunt de acord cu discriminarea generată de prevederile „pașaportului verde”.

Cele două echipe traversează perioade diametral opuse ale istoriei lor. Rapid, la revenirea în Liga 1, se luptă cu șanse reale la un loc de play-off și se bucură de stabilitate din punct de vedere financiar. De cealaltă parte, Dinamo se luptă pentru evitarea retrogradării și se află într-o situație financiară critică.

Cu toate acestea, întotdeauna înaintea acestor meciuri, toată lume a căzut de acord că nu contează locul din clasament sau forma de moment. Acest aspect a fost subliniat și de Mihai Iosif, antrenorul giuleștenilor, la conferința de presă de dinaintea meciului.

Mihai Iosif nu își desconsideră adversarii

El a explicat că nu există nicio favorită în acest meci, deși calculele hârtiei ar arăta că echipa sa s-ar bucura de acest statut. Iosif este însă de părere că în acest gen de meciuri diferența de valoare poate fi compensată prin determinare și ambiție.

Ne așteaptă un derby de tradiție al fotbalului românesc, dar care va fi lipsit de aportul galeriilor. Sper că ne vom ridica la nivelul acestui derby. Nu o să uit că fanii lor strigau «Rapid nu moare», așa că îi doresc lui Dinamo să poată continua pe prima scenă fotbalistică și să ne putem bucura în continuare de aceste derby-uri.

La noi în echipă, câștigăm și pierdem împreună. Aceste derby-uri nu au niciodată o favorită, iar noi nu o tratăm de sus pe Dinamo. Poate locul din clasament ne dă statutul de favoriți, dar rămânem cu picioarele pe pământ și tratăm meciul cu maximă seriozitate”, a spus Mihai Iosif la conferința de presă de dinaintea meciului.

Dinamo – Rapid, echipe probabile:

Dinamo: 91. Iliev – 22. Sorescu, 4. Pinto, 27. R. Grigore, 75. Amzăr – 8. Itu, 30. Espinosa, 5. Răuță – 10. C. Matei, 44. Ivanovski, 9. Torje
Rezerve: 12. Eșanu, 3. A. Radu, 7. St. Filip, 20. Bordușanu, 21. Neicuțescu, 24. Giafer, 29. Măgureanu, 38. Bani, 96. Vestenicky
Absenți: G. Crețu, Moldoveanu, Dudea (suspendați), R. Popa, Mihaiu, Ehmann (accidentați), Nica, Țâră (în afara lotului)
Antrenor: Mircea Rednic

RAPID: 31. H. Moldovan – 77. Belu, 22. Săpunaru, 27. Dr. Grigore, 3. Florică – 4. Crepulja, 23. Albu – 7. Sefer, 10. R. Ilie, 94. Hlistei – 9. Ad. Bălan
REZERVE: 90. Drăghia, 2. Nastos, 8. Carnat, 17. Pănoiu, 20. R. Moise, 21. B. Barbu, 29. Stahl, 30. Dandea, 57. Marzouk
ABSENT: J. Morais (suspendat)
ANTRENOR: Mihai Iosif

Stadion: Dinamo (Bucureşti)
Arbitru: Fesnic Horatiu Mircea (Cluj-Napoca) / A1: Cerei Alexandru (Cluj-Napoca), A2: Danşa Ciprian Florin (Satu Mare)