Dinamo ia în calcul să se mute la Giurgiu. Iuliu Mureșan a oferit detalii despre planul șefilor: „S-au făcut demersuri. Vom insista să se facă”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 01.04.2022, 00:00
Dinamo ia în calcul să se mute la Giurgiu. Iuliu Mureșan a oferit detalii despre planul șefilor: „S-au făcut demersuri. Vom insista să se facă”

Dinamo ar urma să își mute cantonamentul în următorii ani, de la Săftica la Adunații-Copăceni, în județul Giurgiu. Anunțul a fost făcut chiar de Iuliu Mureșan, administratorul special al clubului din Ștefan cel Mare.

El a explicat că actuala bază de pregătire de lângă București nu mai dispune de cele mai bune facilități pentru o echipă din Liga 1. Și nici nu mai există suficient spațiu pentru ca ea să fie extinsă.

Dinamo ar urma să se mute în următorii ani de la Săftica la Adunații-Copăceni

Astfel, dinamoviștii au făcut deja primele demersuri pentru construirea unei noi baze de pregătire, moderne, cu toate facilitățile posibile. Dar la circa 25 de km. distanță de București.

Iuliu Mureșan a explicat că este foarte dificil ca Dinamo să găsească un teren în apropierea Capitalei. În principal, din rațiuni financiare. Astfel că s-a optat pentru varianta Adunații-Copăceni.

Administratorul special al clubului alb-roșu a subliniat că totul se află pentru moment la stadiul de proiect. Însă s-au făcut deja primele demersuri în acest sens și sunt șanse destul de mari ca proiectul să devină realitate la un moment dat.

Există intenția asta. Avem un proiect, dar trebuie să găsim susținerea necesară. Am identificat un teren pe care putem face acest lucru, are peste 9 hectare. Proiectul e amplu, ar fi o bază foarte frumoasă. E foarte greu să găsești un teren lângă București.

Săftica nu ajunge pentru că nu avem două terenuri de iarbă acolo. Mai e acolo un sintetic, dar pe care nu poți juca meciuri oficiale. Distanța este asemănătoare. La Săftica nu există loc fizic pentru dezvoltare.

Mai e mult, dar important este că intenția există, niște demersuri s-au făcut deja. Noi vom insista să se facă. Chiar dacă nu voi mai fi eu la club, cei care vin vor duce totul la bun sfârșit.

Nu pot face o estimare, dar va costa câteva milioane de euro. Au crescut mult prețurile materialelor de construcții. Lucrurile trebuie demarate, pentru că durează. Nu pot fi făcute într-un an sau doi”, a spus Iuliu Mureșan la Digi Sport.

Anunț important în privința noului stadion

Totodată, Mureșan a vorbit și despre construcția noului stadion Dinamo, despre care este convins că nu va rămâne doar un vis al suporterilor.

Lucrurile trebuie demarate, nu pot fi făcute într-un an, doi. Va dura demolarea vreo șapte luni și apoi va mai dura vreo 2 ani și un pic. Se face și stadionul. A fost depusă documentația și amplasamentul.

Sigur se face. Se demolează stadionul actual, iar cel nou va fi pe exact aceeași poziție. Va fi fără pistă și se va câștiga la locurile din tribune. Vor fi 24 de mii de locuri, nu știm sigur.

Mi-aș dori să fiu președinte la Dinamo când se inaugurează stadionul. Mai mult ca sigur nu voi fi eu, dar mi-ar plăcea”, a mai spus Iuliu Mureșan conform sursei citate.

Iuliu Mureșan, anunț final despre viitorul său la Dinamo: „N-am pierdut în 15 ani de fotbal atâtea meciuri”