Dinamo și „U” Cluj, întâlnire înainte de baraj. „Studenții” s-au impus în dublă manșă și merg în finală

Bădulescu Silvian / 14.05.2022, 14:31
Dinamo și „U” Cluj, întâlnire înainte de baraj. „Studenții” s-au impus în dublă manșă și merg în finală
  • Sâmbătă, 14 mai, de ziua clubului Dinamo, micii „câini” de la U19 s-au deplasat la Cluj pentru duelul cu „frații” de la Universitatea în manșa retur a Ligii Elitelor U19. În prima partidă, pe terenul „Granitul”, elevii lui Gică Mihali s-au impus cu 2-1, însă, la retur, „studenții” au întors soarta dublei și au pătruns în finală;
  • Meciurile dintre cele două au reprezentat o întâlnire înainte de, cel mai probabil, barajul de retrogradare/promovare ce se va disputa între echipele de seniori întrucât Universitatea Cluj este pe locul 3 în Liga a 2-a cu șanse minime la locul secund, pe când Dinamo se clasează pe 14 în Liga 1;
  • Universitatea Cluj U19 va întâlni în finala Ligii Elitelor pe învingătoarea dintre Miercurea Ciuc și Farul Constanța. În tur, formația din Harghita s-a impus, acasă, cu 2-1 în fața constănțenilor. Partida retur se va disputa duminică, 15 mai, de la ora 12.00.

Universitatea Cluj câștigă la diferență de două goluri și își așteaptă adversarul din finală

În cel mai dificil sezon din existență, haosul din cadrul clubului Dinamo s-a extins și asupra Centrului de Copii și Juniori. Astfel, la nivel juvenil, formația din „Ștefan cel Mare” a contat foarte puțin în ceea ce privește locurile fruntașe din cadrul competițiilor de elită.

Echipa de U19, pregătită de Gică Mihali, fost internațional și fotbalist în „Groapă”, a ținut steagul sus pentru Dinamo, însă băieții lui s-au oprit în faza semifinalelor Ligii Elitelor U19.

Universitatea Cluj U19 a câștigat, la o diferență de un gol, play-off-ul seriei Vest și, astfel, a avut ca adversar pe Dinamo, locul 2 în play-off-ul Est.

În partida tur, jucată pe sinteticul „Granitul” de la capătul cartierului Pantelimon, „câinii” s-au impus cu 2-1, avantaj pe care au încercat să-l conserve în returul din Ardeal. Totuși, la cabine, în partida disputată în Complexul Sportiv „Clujana” s-a intrat cu avantajul „studențiilor”, prin golul marcat de Rareș Cucoș.

După finalul celor 90 de minute, Universitatea Cluj s-a impus cu scorul de 3-1. Rareș Cucoș a fost MVP-ul meciului, după ce a realizat „dubla”, pe când Adrian Coman și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor.

3-1 la retur, 4-3 la general și Universitatea Cluj avansează în finala Ligii Elitelor U19 unde va înfrunta pe Miercurea Ciuc sau Farul Constanța.

Universitatea Cluj in finala Ligii Elitelor U19
*Universitatea Cluj 3-1 Dinamo București (1-2 în tur, 4-3 la general)/ Sursă foto: Pagina oficială de Facebook FC Universitatea Cluj

Întăriri de la echipa mare pentru Gică Mihali, dar insuficient

Micii „câini” plecau favoriți înaintea disputării returului, după avansul de un gol luat la capătul primelor 90 de minute disputate la București, pe „Granitul”. Mai mult, în garnitura de start a formației din „Ștefan cel Mare” și-au făcut apariția și jucători cu minute jucate la nivelul primului eșalon fotbalistic de seniori, obișnuiți ai lotului antrenat de Dusan Uhrin jr.

Primul nume care a atras atenția a fost cel al lui Costin Amzar, fotbalistul de bandă stângă revenit după o suspendare de 6 etape ispășită în urma finalului încins cu CSA Steaua din play-off. Atunci, în minutele de prelungire, jucătorul cu 9 meciuri în Liga 1 a fost eliminat după ce a sărit la bătaie asupra unui adversar al „militarilor”.

Totodată, în centrul apărării și-a făcut apariția și David Țone, jucător născut în 2004 care, în această stagiune de Liga 1 a bifat minute în partidele disputate cu FCU Craiova și CFR Cluj. De asemenea, tânărul dinamovist a fost în lotul echipei de seniori în mai multe partide din campionat.

Titularul buturilor a fost Denis Oncescu, portar de 17 ani, care a fost selecționat la antrenamente atât cu Dinamo II, cât și cu prima echipă. Atacul a fost condus, dar insuficient în partida de astăzi, de Daniel Dinu, eroul dinamoviștilor din partida cu FCSB U19, când a înscris de 5 ori în victoria 5-2.

*Primul 11 trimis în teren de Gheorghe Mihali/ Sursă foto: Pagină oficială de Facebook Dinamo București