Dinamoviștii au de ce să plângă. Încă o dovadă că Dinamo a fost căpușată de interesele unor persoane meschine

Pintilie Iosif 26.09.2022, 12:01
Dinamoviștii au de ce să plângă. Încă o dovadă că Dinamo a fost căpușată de interesele unor persoane meschine

Diego Fabbrini a venit în România din postura de jucător cu CV mult prea bogat pentru campionatul nostru. Jucătorul avea o selecție în echipa națională a Italiei, când a fost adus, în 2018, de FC Botoșani.

La echipa din Moldova, jucătorul ofensiv a avut evoluții bune. A impresionat la Botoșani, dar nu a vrut să rămână, fiind nemulțumit de oraș. De altfel, e cunoscut faptul că iubita lui alege orașele în care Fabbrini joacă.

De la Botoșani a plecat în Bulgaria, la CSAK Sofia, dar după doar două luni s-a întors în România, La Dinamo. Din păcate pentru dinamoviști, nu a mai fost același jucător de la FC Botoșani. A dat doar patru goluri în 58 de meciuri jucate în Ștefan cel Mare.

Cert este că, deși nu a avut evoluții bune în tricoul lui Dinamo și nici nu s-a mai regăsit ulterior, Fabbrini susține că are de încasat o sumă uriașă. Mult peste puterile lui Dinamo de a o achita în acest moment.

Fabbrini vrea să o stoarcă de bani pe Dinamo

În acest moment, fotbalistul de 32 de ani este sub contract cu Ascoli. A jucat 12 meciuri pentru italieni, fără să marcheze. Calciomercato susține că Fabbrini nu mai este dorit de Ascoli. Extrema nu a mai făcut față nicăieri, după ce a plecat de la Botoșani.

Suporterii lui Dinamo se plâng de asta. Italianul are un proces cu Dinamo, din cauza datoriilor. Clubul susține că Fabbrini trebuie să mai primească 60.000 de euro, însă fotbalistul are altă părere și așteaptă să îi intre în cont peste 400.000 de euro, suma datorată pe întreg contactul.

„Dinamo a fost clubul care mi-a plăcut cel mai mult de-a lungul timpului. Apoi, pentru că e unul din cluburile cele mai mari și mai importante din România. Am plecat de la ŢSKA, din Sofia, și-mi doream să ajung la un alt club important. Așa că aceasta a fost cea mai bună soluție pentru mine și pentru familia mea. Clar, e într-o situație dificilă, însă cred că este timp, din fericire şi avem nevoie doar să câștigăm câteva meciuri și apoi situația se va îndrepta. Le mulțumesc fanilor pentru că mulți mi-au trimis mesaje. Sunt pur și simplu fericit că mă aflu aici și am să încerc să fac totul pentru a câștiga cât mai multe partide”, a declarat Fabbrini, când a ajuns la Dinamo, în 2019.

Florin Manea a încercat să îl aducă pe Fabbrini la Dinamo din start, însă ”câinii” nu au fost de acord. Au vrut să îl aducă după doar șase luni la Botoșani, fiind dorit, la acel moment de Mircea Rednic. De altfel, Fabbrini a avut un scandal cu Rednic, deoarece nu ar fi vrut să semneze cu Luana Rednic.

A avut oferte de la CFR, dar a vrut să rămână

Florin Manea susține că Diego Fabbrini a avut o ofertă de la CFR Cluj, însă nu a vrut să facă pasul la campioana României. De ce? Probabil pentru a fi sigur că obține toți banii pe care îi are de luat de la Dinamo. Explicația oficială este că el nu a vrut să plece din București.

”Fabbrini a dorit să rămână la Dinamo, deși a avut oferte. Nu a vrut să-și mute familia din București. A primit 80% din banii pe care-i avea de luat”, spunea Manea.

Italianul avea un salariu de aproape 15.000 de euro pe lună, la Dinamo. Când a semnat cu Dinamo, Fabbrini i-a promis lui Florin Manea că la finalul contractului se va transfera la Rapid.

„Discuțiile sunt foarte avansate. Abia și-a reziliat contractul cu CSKA, dar suntem foarte aproape de o înțelegere cu Dinamo. A fost o ambiție personală a mea să-l aduc pe Diego acasă, în România, chiar la Dinamo. De ce? Pentru că am un respect deosebit pentru oamenii de acolo, în special pentru domnul Cornel Dinu şi pentru domnul Bălănescu.

Au mai fost discuții cu Dinamo în urmă cu ceva timp, dar dacă atunci eram în mare parte înţeleşi, acum pot spune că în proporție de 99.99% Fabbrini vine la Dinamo”, a declarat Florin Manea, în august 2019, în momentul transferului.

Empoli (60 de meciuri/3 goluri), Dinamo (58/4), Udinese (39/3), FC Botoșani (32/5), Watford (29/1), Birmingham (28/0), Middlesbrough (26/6), Spezia (18/1), Oviedo (17/1), US Alessandria (12/0), Millwall (12/1), Ascoli (12/0), CSKA Sofia (11/0), Siena (10/1) și Palermo (8/1) sunt echipele pentru care a mai evoluat Fabbrini. Are o prezență în echipa națională a Italiei, în 2012.