Ionuț Lupescu vrea ca Dinamo din Liga a II-a să fuzioneze cu echipa Clubului Sportiv: „Să nu pățească așa cum s-a întâmplat la Steaua cu FCSB”

Robert Zanfir 25.09.2022, 19:35
Ionuț Lupescu vrea ca Dinamo din Liga a II-a să fuzioneze cu echipa Clubului Sportiv: „Să nu pățească așa cum s-a întâmplat la Steaua cu FCSB”

Ionuț Lupescu (53 de ani) se teme că Dinamo va ajunge să treacă printr-un scandal asemănător cu cel dintre Steaua și FCSB. Fostul mare mijlocaș al naționalei spune că echipa din liga a doua a „câinilor” ar trebui să se unească cu CS Dinamo, din liga a treia.

Se trage în toate direcțiile la Dinamo. În timp ce a fost întocmit planul de reorganizare modificat al SC Dinamo 1948 SA, după cum Playsport a anunțat în exclusivitate, Dario Bonetti revine în peisaj și trimite săgeți spre suporteri: „Prea mulți oameni vorbesc acolo fără să aibă cunoștințe despre fotbal!”. Reacția fostului antrenor vine după ce reprezentanții APCH au solicitat anularea admiterii cererii de plată pe care administratorul judiciar, RTZ & Partners SPRL, a acceptat-o în legătură cu creanța italianului.

Ionuț Lupescu vrea ca Dinamo din Liga a II-a să fuzioneze cu echipa Clubului Sportiv

În acest context, Ionuț Lupescu avertizează că urmează vremuri grele pentru fosta lui echipă. Ex-mijlocașul crede că singura șansă de supraviețuire este contopirea cu CS Dinamo, pentru a evita un război fraticid, ca în cazul FCSB vs Steaua.

„Situația nu este ușoară la Dinamo. Este complicat. Este în insolvență, s-au făcut foarte multe greșeli anul trecut din partea conducerii. S-au băgat suporterii în administrație și s-a văzut unde s-a ajuns. Problema este că nu s-a învățat nimic din asta și se continuă așa și în Liga 2. De aceea sunt foarte sceptic.

La opt milioane în Liga 2 nu poți spune că lucrurile sunt roz. Domnul Zăvăleanu zicea că va face tot ce e posibil”, a declarat Ionuț Lupescu la Digi Sport.

Ionuț Lupescu: Lucrurile sunt complicate!

„E vorba despre competență. Aceiași acționari care de 20 de ani sunt acolo și nu au făcut nimic, a ajuns această societate în halul în care a ajuns, apoi problema cu spaniolii și cei care au escrocat acest club. Lucrurile sunt complicate.

Mă doare pentru că am copilărit acolo, dar lucrurile sunt complicate și nu știu care va fi viitorul. Sper să nu cădem în aceeași capcană cum a fost la Steaua și FCSB.

Sper să se unească cu clubul sportiv. Acolo va fi un nou stadion care va aparține de Ministerul de Interne, respectiv Clubul Sportiv Dinamo, și atunci eu cred că e normal ca ei să facă parte din această societate”, a mai spus Lupescu.

Cu doar 6 puncte strânse din 7 etape, Dinamo este pe locul 16 în Liga 2. Pentru „câini” urmează partida cu Unirea Slobozia, programat marți, 4 octombrie, de la 17:00.