Dinu Todoran, semnal de alarmă înaintea returului Shakhter Karagandy – FCSB din Conference League: „Îmi e frică. Sunt mai proaspeți decât noi”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 28.07.2021, 20:32
Dinu Todoran, semnal de alarmă înaintea returului Shakhter Karagandy – FCSB din Conference League: „Îmi e frică. Sunt mai proaspeți decât noi”

FCSB se află înaintea returului cu Shakhter Karagandy din turul doi preliminar al UEFA Europa Conference League. Meciul se va disputa în Armenia, la Erevan, deoarece Kazahstan a fost inclus în urmă cu câteva zile pe lista roșie Covid-19. În tur, echipa antrenată de Dinu Todoran s-a impus cu 1-0 prin golul marcat de Andrei Cordea în minutul 42. În ciuda victoriei, jocul FCSB-ului, mai ales din repriza secundă, a fost destul de criticat. Pe final de meci kazahii au ratat câteva ocazii, una dintre ele fiind chiar foarte mare.

Todoran a surprins la conferința de presă: „Mi-e frică de toată echipa!”

Roș-albaștrii au susținut miercuri seară antrenamentul oficial pe arena din Erevan. De asemenea, Dinu Todoran a participat la conferința de presă premergătoare meciului. Antrenorul în vârstă de 42 de ani a surprins pe toată lumea când a declarat că se teme de toți jucătorii celor de la Shakhter Karagandy.

El a motivat spunând că echipa de pe locul 11 din Kazahstan și-a menajat jucătorii la ultimul meci de campionat și astfel aceștia sunt mai odihniți decât fotbaliștii lui. În ultima etapă de Liga 1, FCSB a avut un meci foarte greu împotriva celor de la Universitatea Craiova. Roș-albaștrii au făcut însă o partidă de senzație și s-au impus cu scorul de 4-1.

Ne așteaptă un meci foarte greu, un meci de calificare. Avem avantajul din meciul tur și suntem conștienți de importanța jocului. Este un avantaj că jucăm pe un teren neutru și că este și suprafața de iarbă. Dacă jucam la Karagandy, ar fi avut stadionul lor, terenul lor. N-avem ce să facem, am văzut cu pandemia ce se întâmplă. Important e că se joacă.

Mi-e frică de toată echipa. E o echipă care și-a menajat la ultimul joc jucătorii. Vor fi mai proaspeți decât noi. Noi am jucat acum trei zile, am depus un efort foarte mare.

Este un avantaj că se joacă fără spectatori. Noi ne-am obișnuit cu atmosfera, cu suporterii, mai ales cu Peluza Nord, care ne-a încurajat. Fotbalul trebuie să se joace cu spectatori”, a declarat Dinu Todoran la conferința de presă.

FCSB s-a întărit masiv în centrul apărării

Până la returul cu Shakhter Karagandy, FCSB a oficializat transferul lui Paulo Vinicus. Fundașul central brazilian a fost prezentat oficial și a oferit și primele declarații ca jucător al vicecampioanei României.

Am 4 titluri consecutive, normal că nu vreau să mă opresc. Așa că urmăresc să iau un nou campionat. Am acceptat această ofertă, vreau să îmi ajut noua echipă să facă performanță. Sunt pregătit”, a spus fostul fotbalist al CFR-ului pentru site-ul oficial al FCSB-ului.