Returul dintre FCSB și Karagandy din Conference League nu se va mai disputa în Kazahstan!

Gabriel-Alexandru Ioniță / 24.07.2021, 18:20
Returul dintre FCSB și Karagandy din Conference League nu se va mai disputa în Kazahstan!

Returul dintre FCSB și Karagandy din Conference League nu se va mai disputa în Kazahstan. În prima manșă, echipa antrenată de Dinu Todoran s-a impus cu scorul de 1-0 prin golul marcat de Andrei Cordea în minutul 42. Roș-albaștrii au întâmpinat însă anumite probleme împotriva echipei de pe locul 11 din prima ligă din Kazahstan.

În special în repriza secundă. Shakhter a ratat câteva ocazii, dintre care una a fost chiar foarte mare. Cu câteva minute înainte de finalul meciului, Iulian Cristea a comis o greșeală uriașă în preajma careului. Însă kazahii nu au putut profita. Intervenția miraculoasă a lui Andrei Vlad a făcut ca scorul să rămână 1-0 pentru FCSB.

Returul dintre FCSB și Karagandy din Conference League nu se va mai disputa în Kazahstan!

După jocul modest din primul meci, au existat mai multe voci care au susținut că vicecampioana României va avea parte de un retur destul de complicat. Mai ales că meciul urma să se dispute în niște condiții speciale, pe o căldură destul de mare și pe un teren sintetic. Roș-albaștrii au primit însă o veste excelentă cu cinci zile înaintea meciului retur.

Kazahstan a intrat pe lista roșie Covid din cauza creșterii semnificative a cazurilor din ultimele zile. Astfel, UEFA a luat decizia de a muta partida în Armenia, la Erevan, așa cum a anunțat FCSB pe pagina oficială de Facebook. Cu această ocazie, echipa lui Gigi Becali va scăpa și de deplasarea de șase ore până la Karagandy.

Shakhter – FCSB se va disputa la Erevan! Partida dintre FC Shakhter Karagandy și FCSB, din manșa a doua a turului 2 preliminar al UEFA Europa Conference League, se va disputa joi, 29 iulie, în Armenia, la Erevan. Această decizie a fost luată odată cu introducerea Kazahstanului pe lista roșie, ca urmare a creșterii numărului de infectări cu COVID-19 din această țară. Meciul va începe la ora 16:00 (ora României), pe stadionul ”Vazgen Sargsyan”, din Erevan. În partida tur, FCSB s-a impus cu 1-0, grație golului înscris de Andrei Cordea, în minutul 38”, se arată în comunicatul emis de clubul roș-albastru.

Dinu Todoran nu a părut foarte deranjat de finalul de meci mai slab făcut de echipa sa în meciul tur

După meciul tur de pe Arena Națională, antrenorul FCSB-ului s-a arătat extrem de optimist în ceea ce privește șansele de calificare ale echipei sale. Todoran nu a părut foarte deranjat de ratările pe care adversarii le-au avut pe final de meci. Și a conchis că echipa sa este favorită la califcarea în turul următor.

Se putea mult mai bine, dar o să căpătăm prospețimea de care avem nevoie. Andrei este un portar de echipă națională, care și-a arătat încă o dată valoarea. Am presat, am avut posesie, se întâmplă la fotbal. A fost o greșeala a lui Iulian, iar Andrei a reușit să scoată. Știu de două ocazii (ale adversarilor), nu știu de șase. Suntem foarte bine și ușor-ușor o să vedeți că suntem favoriți și pentru calificare”, a spus Todoran după meci la Pro X.