Disensiuni între Gică Hagi și Gică Popescu? “Fiul meu trebuie să joace, nu să stea pe bancă”. Ce are de gând fostul fundaș al naționalei

Moldoveanu Camelia / 13.04.2022, 23:28
Disensiuni între Gică Hagi și Gică Popescu? “Fiul meu trebuie să joace, nu să stea pe bancă”. Ce are de gând fostul fundaș al naționalei

Gică Hagi și Gică Popescu nu au ajuns la un numitor comun în privința lui Nicolas, fiul „Baciului”. Tânărul fotbalist a prins aproximativ 45 de minute la seniori și fostul fundaș al naționalei este nemulțumit de acest lucru. Decizie radicală la Farul Constanța.

Nicolas, motiv de discuții în contradictoriu între Gică Hagi și Gică Popescu?

Nicolas Popescu a fost crescut la Academia Hagi, sub atenta supraveghere a tatălui său, dar și a lui Gică Hagi. Din păcate, tânărul în vârstă de 19 ani a prins aproximativ 45 de minute la echipa mare.

Gică Popescu s-a arătat deranjat de faptul că fiul lui nu prinde mai multe meciuri în tricoul celor de la Farul Constanța, astfel că își propune să-l ducă la o altă echipă. Nicolas Popescu ar putea juca pentru Steaua, sau pentru altă echipă, doar să intre pe teren.

Știu de ce nu joacă. Are un talent uriaș, dar din punct de vedere fizic, Gică a considerat că încă nu este pregătit să facă față la Liga 1. (n.r – Ești de acord cu el?) Pe jumătate. Un jucător, ca să poată să crească, trebuie să joace. Nu poate să stea pe bancă și să crească. N-ai cum! Când eram la Craiova, eram la fel ca Nico. Dar am jucat și am crescut. Dacă stai pe bancă…

Nico trebuie să joace de la anul. Că va juca la Farul, că va juca la Steaua… da, trebuie să îl duc în altă parte. Trebuie să joace, Dumnezeule! Nu mă cert cu Gică niciodată. Ne contrazicem doar. Dacă nu e pregătit, poate să meargă la un alt nivel să joace pentru a crește. Numai dacă joci crești”, a spus Gică Popescu, la Digisport.

„Dacă ai plecat, să nu te mai întorci niciodată”

Nicolas Popescu mai are de muncit până să ajungă la nivelul lui Ianis Hagi, însă a făcut deja un pas important. Fiul lui Gică Popescu a fost convocat la naționalele de juniori în mai multe rânduri. Când a plecat pentru prima dată în cantonament cu reprezentativa țării, fostul căpitan al Barcelonei a avut un mesaj important și ferm pentru fiul său.

Când a plecat prima dată la echipa naţională, şi-a luat geanta şi când să iasă pe uşă i-am spus lasă geanta şi aşază-te puţin pe scaun. E pentru primă dată când mergi la echipa naţională. Să nu te întorci niciodată! Dacă ai plecat la echipa naţională, acolo să rămâi până la sfârşitul carierei!”, a dezvăluit Gică Popescu pentru Antena Sport.

Nicolas Popescu a contribuit la calificarea României la Campionatul European din 2023. Dacă Gică Hagi nu-l introduce prea des pe teren, la națională a jucat în toate cele trei partide de la Turul de Elită, cu Georgia (5-1), Croația (2-1) și Islanda (0-3). Până acum, mijlocașul are 10 apariții în tricoul naționalei U19.