Dispare Nicolae Stanciu de la echipa națională? Transferul în China îl îndepărtează pe mijlocaș de prima reprezentativă

Gabriel-Alexandru Ioniță 27.01.2022, 18:40
Dispare Nicolae Stanciu de la echipa națională? Transferul în China îl îndepărtează pe mijlocaș de prima reprezentativă

Nicolae Stanciu s-a transferat de la Slavia Praga în China, la Wuhan, mutare anunțată în exclusivitate de playsport.ro. Mijlocașul de 28 de ani a lăsat gloria din Cehia, acolo unde a câștigat două titluri și o Cupă și a făcut performanță și în cupele europene, pentru a semna cu o echipă nou-promovată în prima ligă chineză, Wuhan Three Towns FC.

Transferul lui Nicolae Stanciu în China poate însemna ieșirea sa din circuitul echipei naționale

Stanciu va ajunge cel mai probabil săptămâna viitoare în China pentru a semna o înțelegere valabilă pe 3 sezoane. Acest transfer naște din nou eterna întrebare pusă în fotbalul românesc în momentul în care un jucător important se transferă într-un campionat mai slab cotat din Orient. Va mai fi el convocat la echipa națională?

Fără îndoială că pentru Nicolae Stanciu acest transfer este o lovitură uriașă din punct de vedere financiar. El va avea la Wuhan un salariu de aproximativ 3.2 milioane de euro pe sezon. Adică de circa 8 ori mai mare decât cel încasat la Slavia Praga.

În schimb, mai mulți oameni de fotbal din România consideră că fostul fotbalist de la FC Vaslui și FCSB va pierde contactul cu echipa națională. Din această categorie face parte și Helmut Duckadam, fostul mare portar al Stelei.

Helmut Duckadam consideră că va fi foarte dificil ca fostul fotbalist de la FCSB să mai fie convocat

El consideră că va fi foarte dificil ca Nicolae Stanciu să mai fie convocat pe viitor. În primul rând prin prisma distanței foarte mari pe care el o va avea de parcurs pentru a da curs selecțiilor. De asemenea, va fi extrem de complicat și ca Edi Iordănescu și staff-ul său să îl poată urmări live la meciurile din campionatul Chinei.

Din păcate pentru Edi, are deja două nume care pare că nu vor mai face parte, cel puțin la început, din echipa națională. Mă refer la Ianis Hagi, care e accidentat, și la Stanciu, dacă va pleca în China. Probabil că echipa națională nu mai este un obiectiv pentru Stanciu.

Chiar acum am citit că mai trebuie să facă vizita medicală și pleacă în China. Dacă lotul are 4 zile la dispoziție, o zi și jumătate o face pe drum din China. Deci nu știu cine va putea să meargă să-l urmărească. În momentul în care alegi să joci în Arabia Saudită, China sau SUA, practic îți iei adio de la echipa națională. Asta e părerea mea”, a spus Duckadam potrivit sport.ro.

Edi Iordănescu s-ar putea trezi cu o soluție neașteptată pentru atacul naționalei. Ce golgheter vrea înapoi în România

Urmăriți Playsport.ro și pe